Annons:

SAS-piloter går ut i strejk – hälften av flygningarna ställs in

Strejken bland SAS-piloter bryter ut då parterna inte har nått en uppgörelse i förhandlingarna. Foto: MostPhotos

SAS-piloter går ut i strejk – hälften av flygningarna ställs in

SAS-piloterna går ut i strejk på grund av att man inte har nått en överenskommelse med piloternas fackförbund. Flygbolaget meddelar nu att 30 000 resenärer kan påverkas varje dag. 

Annons:

Det har pågått medling mellan pilotföreningarna och SAS sedan varslet lämnades i början av juni. Parterna har inte lyckats komma överens om ett nytt avtal och nu går SAS-piloterna ut i strejk. 

”SAS önskar fortsätta medlingen för att kunna nå en överenskommelse och avsluta strejken så snart som möjligt”, skriver SAS i ett pressmeddelande. 

30 000 kan påverkas per dag

Strejken beräknas leda till att cirka 50 procent av alla SAS-flygningar ställs in och kommer påverka cirka 30 000 passagerare per dag. 

”Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg. Vi vet att alla våra passagerare har längtat efter sina sommarsemestrar och har bokat resor för sig och sina nära och kära. SAS anställda arbetar hårt för att hjälpa våra kunder som påverkas av denna olyckliga situation. En strejk vid den här tidpunkten är förödande för SAS och sätter företagets framtid på spel, inklusive tusentals kollegors jobb. Beslutet att gå ut i strejk visar ett vårdslöst beteende från pilotföreningarna och en chockerande låg förståelse för den kritiska situation som SAS befinner sig i", säger Anko van der Werff, vd för SAS, i ett pressmeddelande. 

Drabbade resenärer har tidigare fått information om att de kommer få boka om eller få pengarna tillbaka för sina biljetter.

”På grund av högsäsong kommer möjligheten att boka om berörda kunder till likvärdiga flygningar att vara mycket begränsad. Kunder vars flyg är inställda, som vi inte kan hitta likvärdigt alternativ till, erbjuds att antingen acceptera en återbetalning, eller boka om sin biljett till ett senare datum eller att själva ordna alternativa resesätt och söka ersättning från SAS” skriver företaget i pressmeddelandet.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt