Annons:

Siri och Felix drabbas av strejken – får åka tåg i 20 timmar

Felix Grönqvist och Siri Andersson får en något annorlunda resa till Kiruna. Foto: Privat

Siri och Felix drabbas av strejken – får åka tåg i 20 timmar

Felix Grönqvist och Siri Andersson är på väg att bestiga Kebnekaise. Men resan började inte som planerat. De skulle flyga med SAS – men i och med strejken får de åka tåg i 20 timmar. – Det är bara att ta smällen helt enkelt, säger Felix Grönqvist.

Annons:

Siri Andersson och Felix Grönqvist är på väg att göra det Charles Rabot gjorde redan 1883. Nämligen ta sig 2 106 meter upp till Kebnekaises topp. 

Men på grund av den pilotstrejk som bröt ut i går när SAS och pilotfacket inte kunde komma överens om ett nytt avtal ställs mängder av flytgturer in.

Två av dem som har drabbats är Felix Grönqvist och Siri Andersson från Vimmerby. Paret skulle flyga från Arlanda till Kiruna vid 13-tiden på lördagen. Men i stället får de åka tåg hela vägen upp till Kiruna. Det blir nästan ett helt dygns resa, närmare bestämt 20 timmar. 

– Så sent som i fredagsnatt bestämde vi oss för att boka den långa tågresan. Det var nära att vi kastade in handduken, men vi var packade och redo att köra, så det var bara att ta smällen, säger Felix Grönqvist.

Fyra nätter i tält

Resan kommer alltså att ta bra mycket längre tid, men det ska inte påverka deras planerade resa särskilt. 

– Vi har fortfarande fyra nätter i tält på fjället, så någon bestigning ska vi nog hinna med om vädret tillåter. 

Felix Grönqvist tycker mer synd om de personer som ska flyga med SAS till Frankrike för att se på fotbolls-EM. 

– Strejken är tråkig framför allt för folk som ska till EM. Vi har ju ändå en relativt smidig lösning, där vi kan sova på tåget några timmar. Så vi klarar oss. Det är värre för folk med matchbiljetter och barnfamiljer. Många andra man pratat med på centralen i Stockholm har bekymmer och tvingats planera om sina resor. 

Vid gott mod

Men både han och flickvännen är vid gott mod inför resan till till Kiruna ändå. 

– Det tar ju 19 timmar längre, men det är inga större problem. Det är mer synd om de människor som inte har nattåg som en relativt smidig lösning. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt