Annons:

Då planerar Missing People för ny sökinsats efter försvunna kvinnan

Johanna Hedlund är verksamhetschef på Missing People i Kalmar. Foto: Lotta Madestam/Arkiv

Då planerar Missing People för ny sökinsats efter försvunna kvinnan

En månad har gått sedan en kvinna anmäldes försvunnen från sitt hem mellan Vimmerby och Vena. Nu på söndag planerar Missing People för en ny sökinsats.
– Vi fortsätter beta av sökområdet, säger Johanna Hedlund, verksamhetschef för Missing People i Kalmar län.

Annons:

Det var den 21 juni som en kvinna i 60-årsåldern anmäldes försvunnen från sin bostad mellan Vimmerby och Vena. Flera sökinsatser efter kvinnan har genomförts, däribland i närliggande Hemsjön och i trakterna kring sjön. Trots detta har man inte kunnat hitta kvinnan.

Missing People hade senast en sökinsats efter kvinnan den 9 juli och nu planeras det för ytterligare en. Kvinnan har nu varit försvunnen i en månad och på onsdagseftermiddagen meddelade Missing People att nästa sökinsats i området blir på söndag den 24 juli.

– Då hoppas vi självklart på en stor uppslutning, säger Missing Peoples verksamhetschef Johanna Hedlund.

Sökinsatsen kommer utgå från sågverket i Gunnarsmåla. 

– Dels är det för att vi har en bra plats att samlas på där. Vi har använt det tidigare och sökarna känner till det sedan tidigare. Vi har också tillgång till lokal vilket underlättar för att vi kan använda de verktyg vi behöver.

Inga nya tips

Missing People har inte fått några nya tips att gå på den senaste tiden.

– Inget konkret skulle jag säga, utan vi utgår från den information vi har och fortsätter beta av sökområdet. Det här är väldigt stora områden som man kan röra sig på och då kan man ha tagit sig väldigt långt.

Trots att det har gått en tid sedan försvinnandet tror Johanna Hedlund på god uppslutning på söndag.

– Vi fortsätter att leta och har sökinsatser med jämna mellanrum på försvinnanden där det har gått lång tid. Vi jobbar för att ingen ska försvinna utan att hittas. Jag tycker att engagemanget från allmänheten har varit jättestort och många skriver till oss och undrar när nästa sökinsats ska bli. Det finns definitivt ett stort intresse från allmänheten att hjälpa till och det är jättetacksamt. Det är fantastiska människor som hjälper till. 

Polisen misstänker inget brott i samband med kvinnans försvinnande.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt