Annons:

Nu ska ALV få Näs att lyfta:

Nu ska ALV få Näs att lyfta ännu mer, säger vd:n för ALV, Joacim Johansson.

Nu ska ALV få Näs att lyfta: "Jätteviktigt för helheten"

Det här blir första sommaren som Astrid Lindgrens Värld och Astrid Lindgrens Näs ligger under samma styrning. Nu vill man att Näs ska lyfta ytterligare.
– Affären ser vi som jätteviktig för helheten och för Vimmerby ur ett strategiskt perspektiv, säger ALV:s vd Joacim Johansson.

Annons:

Två av Vimmerbys största besöksmål har hamnat under samma "tak". 

Nu hoppas Astrid Lindgrens Värld kunna ta Astrid Lindgrens Näs till nya höjder i och med övertagandet.

– Vi hoppas att vi ska få fler besökare på Näs och ALV tillsammans och vi ska försöka lyfta det tydligare att det här är två sevärda besöksmål, säger ALV:s vd Joacim Johansson.

ALV har försökt att sälja kombinerade entrébiljetter och särskilda paket. 

– Vi har gjort en del småjusteringar. Vi försöker också lyfta Näs i de media vi har och i våra informationskanaler. Men vi har precis börjat och det här är bara en start. 

"En sak i taget"

Hittills har Näs inte märkt av någon effekt av kombinerade biljetter och paket. 

– Inte ännu i någon större utsträckning. Vi säljer en del, men inte i någon omfattning som kan kallas för stor effekt. Det var heller ingen förväntan, vi har varit sena med det här. Vi hade ju inte med det här i vårvintras och det är en del vi kommer att utveckla.

Det var i april som Näs togs över Astrid Lindgrens arvingar. 

– Vi tar en sak i taget. Nu håller vi på med de administrativa delarna, med kassor, ekeonomisystem och telefonväxlar. Det är mycket man inte tänker på, men som behöver vara på plats. Det här ser vi som jätteviktigt för helheten och för Vimmerby ur ett strategiskt perspektiv.

500 medarbetare

Joacim Johansson tycker att det senaste året har varit bra ur ett Astrid Lindgren-perspektiv. 

– Jag har mediabevakning där jag får information om hur mycket det skrivs och talas om Astrid och jag tycker att det generellt är ett stort mediaintresse kring hennes verk och henne. Nu senast det här med att hon är översatt till 100 språk med Pippi Långstrump. Alma-priset får alltid mycket fokus. 

Totalt kommer knappt 500 medarbetare jobba på ALV och Näs i sommar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt