Annons:

Ändrad tidtabell redan nu – här är de stora förändringarna

KLT ändrar tidtabellen på måndag. Det är första gången tidtabellsskifte sker i augusti istället för i december. Foto: MostPhotos

Ändrad tidtabell redan nu – här är de stora förändringarna

För första gången ändrar KLT tidtabellen i augusti, istället för i december. Särskilt tre stora förändringar nämns.

Annons:

På måndag sker tidtabellsskifte i Kalmar län. Skiftet görs med jämna mellanrum för att anpassa trafiken till förändrat resbehov och resmönster.

Nyheten i år är att skiftet sker i augusti, tidigare har KLT:s tidtabeller alltid sträckt sig från december till december.

– Detta för att bättre anpassa trafiken till skol- och pendlingsstart för hösten samt för att undvika ett tidtabellsskifte i december, uppger trafikdirektör Christer Holmgren i ett pressmeddelande.

Den nya tidtabellen innehåller en hel del förändringar, det som berör flest resenärer är följande:

* Linje 1 i Västervik får en förlängd linjesträckning till och från Pepparängen på grund av ökad efterfrågan på resor då Västervik stad växer.

* Linje 404 utgår och linje 106 startas upp. Linje 106 kommer trafikera samma hållplatser men görs om från att vara en stadslinje till att bli en regionlinje. Från den 22 augusti kommer KLT använda sig av regionbussar i stället för stadsbussar. Detta innebär bättre komfort ombord då regionbussarna är konstruerade för längre resor samt finns säkerhetsbälten på samtliga sittplatser.

* Linje 160 Västervik – Oskarshamn – Kalmar och omvänt får nya avgångstider efter önskemål från resenärerna. Nya avgångstider på vardagskvällar från Oskarshamn och Kalmar kommer ge bättre möjligheter för resenärer att kunna resa vidare efter byte från Gotlandsfärjan samt byte från tåg i Kalmar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt