Annons:

Bullerbydagen fortsätter att växa – lite ny inriktning i år

Här är delar av gänget som står bakom årets Bullerbydagen. Foto: Simon Henriksson

Bullerbydagen fortsätter att växa – lite ny inriktning i år

Nästan 3 000 besökare 2016. Frågan är om den årliga Bullerbydagen kan locka lika många besökare i år.
– Vi hoppas på någonstans där omkring i antal, säger Anders Degerman, enhetschef för folkhälsa och ungdomsverksamhet i kommunen.

Annons:

Bullerbydagen i stadsdelen Bullerbyn i Vimmerby har bara vuxit och vuxit sedan den hölls för första gången 2011. 

Då kom nästan ingen – ifjol kom närmare 3 000. 

Anledningen till att dagen först anordnades var för att motbevisa den negativa bild som utmålades om området – och det är fortfarande kärnan. 

– Det här är en dag som är bra för alla. För de som bor här, för de som ställer ut och visar upp sig och för de som kommer hit. Det här är inte en dag bara för människor som bor i Bullerbyn, säger Anders Degerman. 

Familjefest

Dagen, som är en enda lång familjefest, får ett litet annat upplägg i år. Elever från det samhällsvetenskapliga programmet som läser beteendevetenskap, SAB 14, är med och planerar dagen. De kommer också att finnas med den 1 juni.

Det blir praktisk erfarenhet för dem som arbetat med organisation, integration och kultur i teorin.

– Vi kommer att ha hand om köaktiviteter och hoppborg. Det blir ansiktsmålning och ett träd där personer kan skriva ned sina drömar. Vi kommer också att hjälpa Barnpiloterna med ett "Barnrättstorg", där det går att lära sig mer om Barnkonventionen, säger Ina Nilsson, en av eleverna. 

Mediaeleverna har också tagit fram en alldeles särskild logga för Bullerbydagen.

Ökning av antalet utställare

Den som besöker Bullerbydagen behöver inte vara orolig för att bli sysslolös. Det finns ponnyridning, hoppborg, flera uppträdanden från scenen, mat och loppis. Dessutom är Kulturskolan, Räddningstjänsten, Polisen och en mängd föreningar och politiska partier på plats. Något för alla, med andra ord. 

Antalet utställare har också från drygt 30 till 45. 

– Det är ett blandat utbud och allt från olika politiska partier till föreningar och studieförbund. Räddningstjänsten kommer att testa hur man släcker en digital brand och visa det, fritidssamordnaren Mirja Holgersson.

"Väldigt populärt"

En annan nyhet är att det blir ett utbildningstorg, där flera aktörer samlas för att informera om olika utbildningsmöjligheter.

Det blir förstås även musikalisk underhållning som brukligt. Vimarhems eget band – som består av vd:n Jan Erixon, pensionerade boendekonsulenten Lennart Cederlöf och Lennart "Örten" Larsson. Det blir även arabisk musik och rap av Chelsea Chepkosgei.

– Det finns väldigt mycket, säger Anders Degerman, som kallar det för en "happening": 

– Det ger synnergieffekter till hela området och har ökat tryggheten i Bullerbyn. Föreningar och kommunen får visa upp sig och vi hinner knappt packa ihop förrän folk frågar när det är dags för Bullerbydagen igen. Det är väldigt populärt.

Den speciella dagen den 1 juni arrangeras av Vimarhem, kommunens utvecklingsavdelning, Hyresgästföreningen, SAB 14 samt Arbetsmarknadsenheten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt