Annons:

Dags för dansfilialens premiär –

Hans och Theresia Edvinsson från Lönneberga blir kursledare för första grundkursen i bugg när Vimmerby Sportdansklubb får en filial i Hultsfred. Foto: Privat

Dags för dansfilialens premiär – "Trodde intresset skulle vara större"

Vimmerby Sportdansklubbs satsning på en filial i Hultsfred ska få sin start på söndag. Emelie Johansson är en av eldsjälarna och hon hade hoppats på ett srörre intresse.

Annons:

Vimmerby Sportdansklubb, med 1 500 medlemmar, vill bredda sin verksamhet söder ut. Därför har några entusiaster startat en filial i Hultsfred. På söndag är det premiär.

– Vi har fått in anmälningar, men tyvärr inte så många som vi hoppats. Vi trodde det skulle vara ett större intresse, så just nu är det inte guld och gröna skogar, säger Emelie Johansson.

Stor verksamhet i Vimmerby

I Vimmerby har sportdansklubben stor verksamhet på Pumpen i Södra Vi. Nu är tanken att locka fler att vilja börja dansa genom att satsa även i Hultsfreds kommun. 

Man har märkt att det upplevs lite långt att åka till Södra Vi, särskilt för dem som bor längre söder ut i kommunen. De i Virserum exempelvis väljer att åka till Vetlanda och från Mörlunda åker man till Oskarshamn. Det födde tanken.

– Först ut blir en grundkurs i bugg. Vi har planerat in åtta söndagar, med start den här veckan. Hans och Theresia Edvinsson från Lönneberga blir kursledare och vi har klart med Valhall som vår kurslokal, säger Emelie Johansson.

Finns det någon risk att initiativet äventyras med tanke på antalet anmälda?

– Det vill vi absolut inte tro. Vi ger det tid till i alla fall fredag, så får vi se vad vi har för plan. Vi har spånat på idéer och pratat lätt om att kanske ha intensivhelger istället, om det lockar och passar folk bättre, säger Emelie Johansson.

– Men, tillägger hon, vi vill ju dra igång en riktigt kurs, förlagd över flera veckor. Vi ger inte upp tanken än.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt