Annons:

Förening satsar vidare efter premiären –

Vimmerby Sportdansklubb fortsätter med kursverksamheten i Hultsfred, efter en fin respons och en härlig premiär i höstas. Foto: Privat

Förening satsar vidare efter premiären – "Fick fint välkomnande"

Efter premiären i höstas fortsätter Vimmerby Sportdansklubb satsa på danskurs i Hultsfred.
– Vi märker att fler människor vill dansa och ha roligt ihop, säger föreningens Emelie Johansson.

Annons:

Vimmerby Sportdansklubb var tidigare bara etablerad i Södra Vi, där man förlägger kurserna till Pumpen. I höstas breddade man verksamheten och startade filial i Hultsfred. Här kan du läsa mer om det.

Hur togs nyheten emot?

– Det har varit en fin respons, vi fick ett fint välkomnande. Det var inte jättemånga som anmälde sig, kanske fem-sex par, men efteråt har vi hört från fler som hade velat gå, men att de inte kände till det. Så efter en härlig kurs i höstas fortsätter vi satsa på danskurs i Hultsfred, säger Emelie Johansson.

Inleder våren på båda orterna

Vimmerby Sportdansklubb inleder en ny kurstermin nu i januari.

– I Hultsfred erbjuder vi i dagsläget grundkurs i bugg med Hans och Teresia Edvinsson som ledare. Det är för den som inte tidigare gått buggkurs, eller den som vill få en uppdatering av buggens grunder. Som förra gången håller vi till på Valhall på söndagar med start den 29 januari.

Hur känns responsen den här gången?

– Det har varit svårt med covid-19, folk har inte riktigt kommit tillbaka till dansen, men nu märker vi av ett intresse och att fler människor vill dansa och ha roligt ihop. Det är också roligt att dans förenar många över generationsgränserna, alla kan lära sig dansa, säger Emelie Johansson.

"Ska finnas något för alla"

Klubben erbjuder även andra nivåer gällande bugg, både grund, fortsättning och påbyggnad, och har också foxkurs under våren, dessa är förlagda i Södra Vi på Pumpen med start den 23 januari.

Dessutom blir det en kurs för den som har intellektuell funktionsnedsättning, med eller utan rörelsehinder, för den som är 15 år eller äldre. 

– Vi hoppas att det ska finnas något för alla att kunna anmäla sig till. Dans är en toppenbra motionsform och man ser många hälsoeffekter med dans och att dansa tillsammans med andra, säger Emelie Johansson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt