Annons:

Grammisnominerade bandet underhåller vid sommarfesten i Folkets park

Fernandoz står på scen när Vimmerby Sportdansklubb arrangerar sommarfest. Foto och grafik: Mattias Blomqvist/Anders Bühlund

Grammisnominerade bandet underhåller vid sommarfesten i Folkets park

På grund av pandemin är det flera år sedan Vimmerby Sportdansklubb senast kunde arrangera dans. Men nu är det snart dags igen, och då väljer man att slå på stort.

Annons:

Den 10 juni arrangerar Vimmerby Sportdansklubb sommarfest i Folkets park – ett efterlängtat arrangemang bland många danssugna.

– Vi har inte kunnat ha några sommarfester eller avslutningar sedan innan pandemin, så detta är något vi verkligen har sett fram emot. Det blir lite som en omstart och då passade vi på att slå på stort med både dansband och mat innan, berättar Mathilda Svensson i föreningen.

För musiken denna kväll svarar Fernandoz. Bandet bildades för 37 år sedan, och nuvarande kapellmästaren Anders Nordlund hoppade på tåget fyra år senare. Redan 1993 stod Fernandoz som vinnare av Svenska Dansbandsmästerskapen, och i år, 30 år och 14 fullängdsplattor senare, var man nominerade till Årets dansband på både Grammisgalan och Manifestgalan.

Alla är välkomna

Vimmerby Sportdansklubb är en aktiv förening som bland annat erbjuder kurser i bugg, fox och linedance, men man har också externa kursledare som har kommit och hållit kurser i exempelvis salsa och tango.

– Vi hoppas så klart på att många, inte bara våra medlemmar, kommer på sommarfesten. Alla är välkomna till Folkets park, och som medlem har du 50 kronor rabatt på biljetten. För att kunna beräkna maten vill vi att man anmäler sig till oss senast den 31 maj. På vår hemsida finns all information kring det, berättar Mathilda Svensson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt