Annons:

Leijonram efter Kinnboms avhopp:

Kommunchefen Carolina Leijonram tycker att det är sorgligt att Kinnbom försvinner från kommunen.

Leijonram efter Kinnboms avhopp: "Känns sorgligt"

Vimmerby kommun tappar en av sina högsta chefer. Patrik Kinnbom lämnar för ett nytt jobb i Jönköpingsregionen, betydligt närmare sin bostad.
"Jag tycker att det är tråkigt och det känns sorgligt att tappa en god medarbetare och chef i kommunen", skriver Carolina Leijonram i ett mejl.

Annons:

På torsdagen släppte kommunen nyheten att Patrik Kinnbom slutar sin anställning. 

Den tidigare näringslivschefen och numera utvecklingschefen har fått jobb i Vaggeryd. 

Patrik Kinnbom har jobbat i kommunen i mer än fem år. 

"De processer vi jobbar med är ofta mycket komplexa och tar tid. När jag började som kommunchef år 2010 hade det tidigare näringslivsarbetet avstannat. Det hade då funnits ett bolag som inte längre skulle vara kvar som hanterade både näringslivsfrågor och ansvarade för turismverksamheten. På kommunen fanns vid tillfället en medarbetare, Carina Östh. Uppgiften var att åter börja bygga upp en kommunal näringslivsavdelning. Patrik rekryterades och under hans ledning har vi bland annat iordningställt industrimark utifrån fattade beslut med kombinationen Ceos och Krönsmon. Inte minst har han och vi tillsammans arbetat för och arbetar för att skapa goda relationer med företrädare för näringslivet, som till exempel Företagarna, och genom alla enskilda företag som har specifika behov eller som besöks av näringslivsenheten varje år", skriver kommunchefen Carolina Leijonram i ett mejl som svar på frågan hur hon skulle recensera hans insats. 

Var mentalt förberedd

Kommunchefen säger att hon var mentalt förberedd på att Kinnbom skulle lämna. Han har tidigare sökt liknande jobb, som är närmare det han betraktar som hemma.

"Ja, jag var mentalt förberedd, men inte när i tiden. Man kan ju aldrig riktigt veta när något intressant dyker upp. Men är man intresserad av ett arbete i Jönköpingsregionen så dyker det ju upp något förr eller senare. Vad jag känner till sökte han jobbet i Jönköping", skriver Leijonram. 

Hon tror inte att Kinnbom slutar på grund av den svaga näringslivsrankingen 2016.

"Nej. Det var medarbetarna på näringslivsenheten som flaggade upp för att det var nödvändigt att ta ett krafttag i frågor som handlar om tillit och förtroende till oss som kommunal organisation redan innan resultatet kom. De som arbetar där hade i sina kontakter fått signaler om att det läget som kommunen då befann sig i med hätskt debattklimat och stundande folkomröstning påverkade synen, förtroendet och tilliten till oss i näringslivsarbetet, som i andra kommunala frågor. Ur detta väcktes SLUS:en som pågått sedan dess med att ta fram strategier för hur vi ska stärka den lokala attraktionskraften för oss som bor och/eller verkar i kommunen. Det här arbetet engagerar väldigt många redan i dag både företagare, föreningsmänniskor och medborgare samt naturligtvis oss inom den kommunala organisationen, både tjänstemän och politiker och vi hoppas att ännu fler ska "kroka arm" framöver", svarar Leijonram.

Söker efter en efterträdare

Nu påbörjas arbetet med att hitta Kinnboms efterträdare. 

"Vi ska börja med att ta fram en behovsbild och sedan därefter bestämma en kravprofil för tjänsten. Vi börjar nu, men det kommer av allt att döma ta några veckor". 

Hur ser du på möjligheterna att hitta en ny utvecklingschef?

"Den ser jag som god. Jag känner att vi har många parallella processer igång och att vi är på rätt väg. När vi är ute och pratar om Vimmerby runt om i landet märker vi ofta hur imponerade andra är. Vi har ett fantastiskt fint näringsliv med starka varumärken som har en stor bredd. Industri, livsmedel, turism, tjänsteföretag och gröna näringar med alla underleverantörer. Vi har en stark inpendling, företagen utvecklas och växer. Det största orosmolnet är kompetensförsörjningen till både företagen och offentlig sektor, en oro som vi delar med andra kommuner runt om i landet. När det gäller kultur-och fritidsdelen så finns även där många viktiga saker att värna om bland annat kontakterna med vårt aktiva föreningsliv som skapar så mycket mervärde för oss som bor här", skriver kommunchefen.

Patrik Kinnbom gör sin sista arbetsdag den sista augusti i år. Så här sa han om beslutet att sluta i Vimmerby.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt