Annons:

Kinnbom om att lämna Vimmerby:

Patrik Kinnbom lämnar jobbet som utvecklingschef i Vimmerby kommun.

Kinnbom om att lämna Vimmerby: "Vill sova hemma"

Patrik Kinnbom veckopendlar mellan bostaden i Jönköping och jobbet i Vimmerby. Det blev till slut avgörande.
Nu lämnar han Vimmerby kommun.
– Jag vill sova hemma och vara nära mina nära och kära, säger han.

Annons:

För mer än fem år sedan tillträdde Patrik Kinnbom som näringslivschef i Vimmerby kommun. Han kom då från det privata näringslivet där han byggt upp ett vårdföretag i Eksjö som såldes till Carema. 

Nu är han färdig med Vimmerby kommun.

– Det är blandat, jag trivs vansinnigt bra här, men pendlandet tar väldigt hårt på mig och min övriga familj. Det är därför jag söker mig härifrån. Jag vill sova hemma och vara nära mina nära och kära. Annars hade jag varit kvar, säger Patrik Kinnbom. 

Sedan han flyttade till Jönköping har han veckopendlat till Vimmerby. Vinterhalvåret har han bott i Vimmerby och på våren, sommaren och hösten har han bott i Västervik. 

– Det tar på krafterna och familjen hemma har fått dra ett tungt lass. Det påverkar man när inte är hemma dagligen och har små barn. 

"Roliga år"

Patrik Kinnbom föll på målsnåret om jobbet som näringslivschef i Jönköpings kommun. 

– Jag sökte det här i Jönköping och sådana här jobb kommer i flöden. Det här jobbet hittade min fru och på den vägen var det. Det är ett liknande jobb i Vaggeryd och bara 25 till 30 minuter hemifrån. Det är pendlingsavstånd. 

Att lämna Vimmerby är tråkigt, säger han. 

– Det har varit fruktansvärt roliga år. Man har fått lära sig mycket, det är intressant att lära sig det här, att komma in från näringslivet i den kommunala världen. Jag är stolt över att ha jobbat i Vimmerby kommun, det har varit en fantastisk möjlighet. Det är jobbigt att avsluta något man trivs med och det är tråkigt att lämna Vimmerby, men processen har pågått ett tag och ju längre man kommer desto mer inställd på det blir man.

Har det påverkat något att din tjänst ändrades till utvecklingschef?

– Nej, jag tycker att det är kul att få mer ansvar och det är ett väldigt roligt jobb. Det är aldrig långtråkigt. Nu blir det en lite mindre organisation, ungefär som när jag var näringslivschef här. Näringslivsrådet i Vaggeryd ägs till fälten av kommunen och till hälften av näringslivet, så jag kommer ha en styrelse som jag rapporterar till. 

Rekordtappet i näringslivsrankingen 2016 har inte spelat in, säger Kinnbom. 

– Inte alls, inte på något sätt. Jag ser det som ett tillfälligt tapp och vi kommer att klättra i år igen, vi är på väg uppåt. Jag ser det som ett tillfälligt tapp på grund av det hätska klimatet och så tog man ut sitt missnöje på den enkäten. Det är saker man kunde ha gjort annorlunda, vi är på väg åt rätt håll.

"Vimmerby kommer växa"

Mest stolt är han över industritomterna. 

– Det har varit mycket diskussion och det är inte alla som har trott att vi ska sälja några tomter. Nu är Ceos nästan fulltecknat och det är jätteroligt. Det är också roligt att se hur alla företag växer och frodas. Vi har många projekt med besöksnäringen, med SLUS-projektet och vi kör hårt med bostadsfrågan. Det är bra drag i Vimmerby och väldigt mycket positiva saker som händer.

Han ser positivt på Vimmerbys framtid. 

– Jag tror att Vimmerby kommer växa ytterligare, företagen kommer växa, Krönsmon kommer bebyggas, bostäder kommer byggas och bostadsrätter. Vimarhem kikar på hyresrätter. Vimmerby är väldigt positivt, även om det är tufft med ekonomin. Vimmerby kommer klara sig bra, även utan mig. Det känns vemodigt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt