Annons:

  • ÅRETS TRANSPORTSKOLA FINNS I HULTSFRED

    Therese Adolfsson, Fredrik Persson och Rikard Kling fick gå upp på scen och motta priset som Årets Transportskola 2022, som gick till SYAB Transportgymnasium. Foto: Privat

  • ÅRETS TRANSPORTSKOLA FINNS I HULTSFRED

    Glada pristagare! Therese Adolfsson, Fredrik Persson och Rikard Kling är på plats, som skolans representanter. Foto: Privat

ÅRETS TRANSPORTSKOLA FINNS I HULTSFRED

Det gick hela vägen. Årets transportskola finns i Hultsfred. Det står klart efter prisutdelningen, där SYAB Transportgymnasium rodde hem den prestigefyllda titeln.

Annons:

På plats vid den högtidliga utdelningen i Stockholm närvarade tre av skolans lärare, Therese Adolfsson, Fredrik Persson och Rikard Kling som ropades upp på scen för att motta det ärofyllda priset.

Det var åttonde gången som Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, TYA, delade ut utmärkelsen, som är den finaste en transportskola kan få.

– Det känns förstås fantastiskt roligt, sa en något hes Fredrik Persson, sedan han skrikit ut sin glädje.

Hur stort är det att vinna det här priset?

– Stort. Det är ett kvitto på att vi gör ett bra arbete och det är ju det vi strävar efter.  Under åren har vi också byggt upp ett bra samarbete med branschen, så att utses som Årets Transportskola 2022 är ett kvitto för både elever, lärare och skolan.

Vad steg pulsen till när vinnaren skulle ropas upp?

– Rikard hade hög puls. Det var väldigt spännande när motiveringen lästes upp, då började vi känna att det är nog vi som vinner. Vi kände igen oss lite i det som lästes upp.

Sju finalskolor

I augusti fick SYAB Transportgymnasium veta att de utsetts som en av sju finalskolor. Då firade skolans elever och lärare med tårta.

Sedan har det varit en spänd väntan på att få veta hur långt det skulle räcka och på onsdagskvällen kom det glädjande beskedet.

– Nu är det bara lycka, det är jätteroligt och alla runt omkring från olika skolor har gratulerat, säger Fredrik Persson. Det var ju inget vi räknade med att vi skulle vinna, men klart vi hoppades när vi ändå var nominerade.

SYAB Transportgymnasium vann utmärkelsen i konkurrens med Alléskolan, Hallsberg, Sandbackaskolan, Arvidsjaur, Anderstorpsgymnasiet, Skellefteå. Brogymnasiet (fd Presterud), Kristinehamn. Sollefteå Gymnasium Skedomskolan, Uppsala Yrkesgymnasium Jälla.

Fakta

Motiveringen Årets Transportskola:

Årets vinnare är en skola som har levererat hög kvalité över lång tid. Skolan har nått sina mål genom strukturerat arbete och långsiktiga mål. Exempel på detta är att skolan arbetar intensivt med att inkludera och skapa relationer med branschen vilket visar sig bland annat i relevanta och välbesökta programråd samt hög kvalitet på skolans APL-arbete.

Årets Transportskola tar ett helhetsperspektiv i sitt arbete med både elever och lärare genom att konsekvent sätta eleven i centrum och vara nytänkande i sitt arbete med samsyn i lärarlaget. 

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt