Annons:

Transportgymnasiet nominerat till fin utmärkelse –

Lärare och elever firade tillsammans att Syab Transportgymnasium nominerats till Årets Transportskola. På bilden Fredrik Persson, Albin Harrysson, Otto Eklund, Robert Rinaldo, Rickard Hermansson, Rikard Kling och Ali Karimi. Foto: Lotta Madestam

Transportgymnasiet nominerat till fin utmärkelse – "Finaste pris man kan få"

SYAB Transportgymnasium i Hultsfred är nominerat till det fina priset ”Årets Transportskola”.
– Det visar att vi är på väg dit vi vill och kämpat för i många år. Alla våra elever går ut i jobb, då finns det ingen anledning att bromsa, säger gymnasieläraren Rikard Kling.

Annons:

Veckan kunde inte börjat bättre. Verksamhetschef Rickard Hermansson fick det glädjande, överväldigande och överraskande beskedet på måndagsmorgonen att Syab Transportgymnasium nominerats till Årets Transportskola, en utmärkelse Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, TYA, delar ut för åttonde gången.

– Det är den finaste utmärkelsen en transportskola kan få, säger han.

Sju nominerade

Av Sveriges omkring 90 gymnasieskolor med transportutbildning är sju nominerade till utmärkelsen. Förutom Syab i Hultsfred är det skolor från bland annat Hallsberg, Arvidsjaur, Skellefteå och Kristinehamn.

Så det blev för Rickard Hermansson att sticka och köpa tårta så lärare och elever kunde fira tillsammans på måndagseftermiddagen.

Vad var din första tanke?

– Det är lite kredd, vi som jobbar med det jobbar hårt för att det ska vara en bra utbildning, det här är ett kvitto på att det vi gör är bra. Så första känslan var verkligen wow!

– Det är jättestort att bara att bli nominerad som en av sju, inflikar Rikard Kling. Det visar att vi är på väg dit vi vill och kämpat för i många år. Vi jobbar med att tillgodose marknadens behov. Alla våra elever går ut i jobb, då finns det ingen anledning att bromsa.

Vill öka kompetensen

Med priset vill TYA uppmuntra utbildningarna att öka kompetensen hos blivande lastbilsförare.

De skolor som får utmärkelsen ser TYA som förebilder när det gäller att utveckla unga att bli anställningsbara, säkra och välutbildade inom yrket.

– Sett över fem år har gymnasiet och vux tillsammans dubblat antalet elever. I år hade Fordons- och transportprogrammet 44 förstahandssökande bara från Hultsfred och Vimmerby till 26 platser, berättar Rickard Hermansson. Till nystartade godsförarutbildningen var det 53 sökande till 16 platser. Söktrycket har verkligen överträffat allas förväntningar.

Priset kommer delas ut den 6 oktober.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt