Annons:

Nu ligger verksamheten ute till försäljning – så ser intresset ut

Mossebo Gästhem ligger nu ute till försäljning. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Nu ligger verksamheten ute till försäljning – så ser intresset ut

I somras avslöjade Dagens Vimmerby att ägartrion till Mossebo Gästhem ville sälja verksamheten. Nu ligger verksamheten ute för 700 000 kronor hos Svensk Fastighetsförmedling. Ännu finns ingen intressent. 

Annons:

I oktober för tre år sedan tog Clara Rylander, Andrew Johnston och Andreas Nibelius över Mossebo Gästhem. I somras kunde Dagens Vimmerby avslöja att verksamheten skulle säljas.

– Det är till salu och det är inga konstigheter. Vi säljer Mossebo och det är ett tråkigt beslut, men så är det. Under hela pandemin har det varit svårt att få tag i folk och det är lika svårt fortfarande, om inte ännu svårare. Situationen är som den är och vi kan inte driva det själva. Vi behöver personal som hjälper till och det är superbrist på både kockar och serveringspersonal. Det är jättemärkligt kan man tycka, men så är läget för väldigt många. Det är därför vi har tagit beslutet att göra oss av med verksamheten. Det är inget vi har önskat, men så är det, berättade Andrew Johnston.

Inget intresse ännu

Mossebo Gästhem hade senast öppet kring juletid 2021. I somras berättade Andrew Johnston att han trodde på ett stort intresse och att verksamheten skulle läggas ut till försäljning genom mäklare lite senare.

För ett par veckor sedan kom annonsen om verksamheten ut hos Svensk Fastighetsförmedling. Jan Bergström är ansvarig mäklare och säger så här om intresset hittills:

– Det har inte dykt upp någon ännu. 

Vad tror du om förutsättningarna att få det sålt?

– Det är svårt att svara på. Det ska till som någon kan det här ordentligt och det krävs nästan någon som är kock eller som har bra kontakter med någon som är kock. Det är viktigt för ett sådant här ställe, men det är svårt för mig att svara på, säger Jan Bergström. 

Har intresset sjunkit för den här typen av verksamheter?

– Under pandemin var intresset ganska svagt. Vi har inte så mycket sådana här försäljningar, men det dyker upp en del restauranger och vad jag förstått på en del andra kan det vara svårt. Men förhoppningsvis ser vi ju slutet på pandemin.

"Inte orimligt"

Utgångspriset är satt till 700 000 kronor.

– Det är inte orimligt för det här och det är i närheten av vad de själva gav när de köpte det 2019. Sedan blev det inte som de hade hoppats på med tanke på pandemin, men de som hade det innan hade rätt så bra framgång.

Är det planerat för någon visning?

– Inte ännu. Det måste komma någon intressent först. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt