Annons:

Bolag i Vimmerby i konkurs – konkursförvaltaren:

Bolaget bakom Burgers & Beers har försatts i konkurs. Foto: Arkivbild

Bolag i Vimmerby i konkurs – konkursförvaltaren: "Handlar om stora skulder"

I början av september meddelade Burgers & Beers att man lägger ned i Vimmerby. Dagar senare försattes bolaget i konkurs.
– Det handlar om stora skulder, säger konkursförvaltaren Håkan Jansson.

Annons:

Det var tidigt i september månad som den populära Vimmerbykrogen Burgers & Beers – efter att ha hållit stängt en tid – meddelade att man skulle avveckla verksamheten.

Några dagar senare inleddes en konkurs vid Kalmar tingsrätt för bolaget Durre kök & bar AB. Under 2021 hade bolaget en omsättning på 4,4 miljoner kronor och gjorde ett resultat efter finansnetto på 968 000 kronor. 

Konkursförvaltare är Håkan Jansson.

– Det beror på bristande kundunderlag. Det blev ingenting efter sommaren, eftersom man hade dåligt med kunder. Det är huvudorsaken till det här. Sedan finns det mycket att säga om det här, men det är den stora orsaken. Det tog slut efter sommaren, säger Håkan Jansson.

"Stora skulder"

Enligt konkursförvaltaren finns det stora skulder i bolaget.

– Det finns stora skulder och det är leverantörer och hyresvärd som har fordringar.

Hur stora skulder rör det sig om?

– Det är stora skulder och det finns en bouppteckning upprättad. Den blir offentlig i början av november och då ska det vara bouppteckningssammanträdet. 

"Snart inne i november"

Just nu tittar Håkan Jansson på förvaltarberättelsen för förra året. 

– Där ligger vi nu och det tar nog någon månad till att reda ut det här. Det blir nog runt årsskiftet. Vi är snart inne i november och det händer nog inget förrän i början på nästa år. 

Bolaget hade tre anställda, enligt allabolag.se. Vår tidning har sökt ägaren Marcel Elezovic, tidigare Durhan Elezovic. HÄR kan du läsa artikeln från när Burgers & Beers meddelade att man lägger ned verksamheten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt