Annons:

  • Här är sagofiguren ALV sätter extra fokus på 2023 –

    Emils första bok fyller 60 år 2023. Det gör att ALV kommer sätta lite extra ljus på Emil och Katthult nästa år. Foto: MostPhotos

  • Här är sagofiguren ALV sätter extra fokus på 2023 –

    Jocke Johansson kan berätta att ALV kommer sätta lite extra fokus på Emil och Katthult under 2023. "Första boken om Emil fyller 60 år", berättar han. Foto: Arkivbild

Här är sagofiguren ALV sätter extra fokus på 2023 – "Självklart val"

Knappt har ALV hunnit avrunda höstlovet så kan vd Jocke Johansson ge en liten glimt av vad man kommer sätta fokus på under 2023.
– Det är ett självklart val för oss, säger han.

Annons:

Astrid Lindgrens Värld har stängt sitt höstlov. Det blev finfina besökssiffror – och nytt rekord med nästan 45 600 besökare.

Redan nu är det klart vad ALV kommer sätta lite extra strålkastarljus på under kommande år i sagoparken.

– Jag vet inte hur mycket vi ska avslöja, men jag kan säga så mycket att det är bestämt att vi kommer uppmärksamma att Emils första bok fyller 60 år 2023. Så Emil och Katthult kommer att få stå lite mer i ljuset, än vad de gjort tidigare.

– Emil är ju en väldigt populär berättelse av Astrid, genom alla böcker. Att första boken nu fyller 60 år ska vi absolut uppmärksamma lite extra, det kan jag avslöja. Det är ett självklart val för oss, säger Jocke Johansson.

Kan du säga på vilket sätt?

– Det får vi återkomma till, men det kommer bli på flera olika sätt.

Klart till säsongsöppning

I övrigt väljer Jocke Johansson att vara hemlighetsfull när det kommer till den typen av satsningar.

– Vår nästa del i boendeutvecklingen är också klar till nästa år. Det kommer vara klart till säsongsöppningen, tillägger han.

En annan stor satsning framöver är den nya restaurangen som kommer kombineras för möten och konferens under icke-säsong.

Totalt rör det sig om en investering på 140 miljoner kronor över två år. Satsningen på Bysalen är etapp ett och kommer stå klar under 2023. Där är tanken att känslan ska vara av ett gammalt Folkets hus eller en bygdegård. Placering blir där bokhandel och tidigare bakomutrymmen var, har ALV informerat om tidigare.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt