Annons:

Bemanningen återställd efter neddragning – så många har sökt sagolik tjänst

Med tre dagar kvar till ansökningstiden går ut har 32 personer sökt tjänsten som producent för teateravdelningen på Astrid Lindgrens Värld. "Vi har kommit tillbaka helt i bemanning, sedan vi tvingades avsluta anställningar och permittera medarbetare till följd av pandemin", säger vd Jocke Johansson. Foto: Simon Henriksson

Bemanningen återställd efter neddragning – så många har sökt sagolik tjänst

Astrid Lindgrens Värld har kommit tillbaka helt i bemanning, sedan man tvingades avsluta anställningar och permittera medarbetare till följd av pandemin.
Aktuellt nu är att hitta en producent till teateravdelningen. Med tre dagar kvar till ansökningstiden går ut hade drygt 30 visat intresse.

Annons:

Loella Hermansson går vidare internt inom företaget och lämnar tjänsten som en av två producenter för att i stället börja jobba som ansvarig på personalavdelningen efter nyår.

Därför är ett, som man säger, sagolikt jobb ledigt på Astrid Lindgrens Värld.

– Vi brukar uttrycka oss så med tanke på att vi jobbar med Astrids berättelser och böcker, säger vd Jocke Johansson.

Sista ansökningsdag är i dag och vid lunchtid på fredagen hade det kommit in 32 ansökningar.

– Det tycker vi är bra och framför allt är det kvalificerade sökande. Så jag har stora förhoppningar att hitta en lämplig till tjänsten, säger Jocke Johansson.

Lockar det särskilt att arbetsgivaren är Astrid Lindgrens Värld och att man får jobba med Astrids karaktärer?

– Ja, men det lockar alltid tycker vi när det är sådana här specialistertjänster, att få jobba med ett svenskt kulturarv, vilket vi tycker Astrids berättelser är. Det är ändå en av världens mest översatta barnboksförfattare, så det är absolut så att det är attraktivt för många att få jobba med Astrids livsverk.

Finns det lokala sökande, eller är det enbart utifrån?

– Det finns lokala sökande, men det är absolut många utifrån, just för att det inte är så många med producenterfarenhet som bor och lever lokalt, säger Jocke Johansson.

Så snart som möjligt

Tanken är att den nya producenten för teateravdelningen ska börja så snart det är möjligt.

– Sedan är det som alltid när vi rekryterar personer till sådana här specialisttjänster, att det är viktigare att vi hittar rätt kompetens och rätt medarbetare med rätt egenskaper och värderingar. Så det måste få ta sin tid, säger Jocke Johansson.

Den nya producenten blir en del av ett team på drygt 60 medarbetare som jobbar året runt. Plus omkring 550 säsongsanställda.

– Vi har verkligen kommit tillbaka helt och hållet i bemanning efter pandemin, då vi var tvungna att avsluta anställningar och permittera medarbetare för vi inte hade ekonomi till det. De är idag återanställda.

30-40 föreställningar varje dag

Det ser lite olika ut från år till år, men någonstans mellan 30-40 föreställningar spelas varje dag i parken. Även nästa år blir det teaterföreställningar med karaktärerna Emil, Pippi, Ronja som är väldigt populär, Bröderna Lejonhjärta, Karlsson på taket, Rasmus på luffen och så klart Madicken på Junibacken.

– Så vi kommer ha samma karaktärer och teaterutbud som tidigare, men vi ändrar alltid några scener varje år för att få lite variation för den återkommande gästen. Det är över 60 procent av gästerna som kommer tillbaka år efter år, säger Jocke Johansson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt