Annons:

Fler flygavgångar mellan Stockholm och Kalmar

Nu blir det fler avgångar mellan Stockholm och Kalmar. Foto: MostPhotos

Fler flygavgångar mellan Stockholm och Kalmar

SAS ökar kapaciteten mellan Stockholm och Kalmar. Tillgängligheten blir nu i nivå med med innan pandemin.
– Det är mycket positivt att SAS ökar upp trafiken med en tidtabell som skapar förutsättningar för ett mer flexibelt resande mellan Kalmar och Stockholm, säger Ronny Lindberg, vd på Kalmar Öland Airport.

Annons:

I dagarna släppte SAS ett nytt trafikprogram. För Kalmars del innehåller den fler avgångar på redan existerande linjer. För Kalmars del innebär det nya trafikprogrammet på SAS till vintern att kapaciteten ökas genom en flygning med en CRJ som har 90 säten och en flygtid på under en timme till huvudstaden.

Från och med februari görs också förändringar i tidtabellen, men en senare kvällsavgång även måndag-onsdag. 

– Vi är väldigt glada över att vi nu kan erbjuda en tillgänglighet i nivå med innan pandemin. Med tilläggen av en senare kvällsavgång måndag-onsdag så möjliggör vi att flyga över dagen – både från Stockholm och Kalmar, vilket underlättar för de som pendlar mellan städerna eller för de som vill kunna åka över dagen, säger Theres Briger, Head of Sales Sverige från SAS.

Ronny Lindberg, vd på Kalmar Öland Airport, är väldigt glad över nyheten.

– Det är mycket positivt att SAS ökar upp trafiken med en tidtabell som skapar förutsättningar för ett mer flexibelt resande mellan Kalmar och Stockholm, men även vidare inom Sverige, Europa och världen. Den nya tidtabellen innebär ökade valmöjligheter med fler turer och senare avgångar, vilket är oerhört viktigt för att kunna förlänga arbetsdagen när man är på resande fot, säger han.

Kalmar Öland Airport ägs av Region Kalmar län samt Kalmar kommun.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt