Annons:

TUI storsatsar på din flygplats – fem nya charterlinjer lanseras

2024 blir det hela fem nya charteravgångar från Kalmar Öland Airport. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

TUI storsatsar på din flygplats – fem nya charterlinjer lanseras

Flygbolaget TUI storsatsar på vår gemensamma flygplats Kalmar Öland Airport. Fem nya destinationer lanseras under 2024.

Annons:

I ett pressmeddelande skriver TUI att det varit höga bokningsnivåer hela sommaren och att resebranschen är på brant uppgång igen efter pandemin. 

Med en stark start även på vinterförsäljningen gör nu reseaktören TUI en av sina största satsningar någonsin på utbudet från regionala flygplatser. 

Från och med senvåren 2024 utökar TUI charterprogrammet med fem nya resmål från Kalmar Öland Airport. 

– Vårt nya sommarprogram har ett mycket bredare destinationsutbud från Kalmar, vilket ger våra kunder en större valfrihet när de ska välja resmål. Det är många som föredrar att resa från sin regionala flygplats och på detta sätt erbjuder vi resenärerna en extra bekvämlighet och service som höjer hela semesterupplevelsen, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI.

Flera nya charteravgångar

De nya charteravgångarna är Antalya, Kos, Mallorca, Larnaca och Rhodos. Sedan tidigare fanns möjlighet att resa till Chania/Kreta. 

– Vi vet att det är många som uppskattar enkelheten med att kunna flyga direkt från sin hemflygplats och därför är det väldigt positivt att TUI breddar sitt utbud till hela sex olika resmål från Kalmar nästa sommar. Vi ser fram emot en chartersäsong med högtryck, säger Karin Lagerlöf, marknadschef på Kalmar Öland Airport.

För att möjliggöra ett bredare destinationsutbud behöver de nya flygrutterna och avgångarna schemaläggas med viss oregelbundenhet utspritt över säsongen. De historiskt sett populära resmålen har fler avgångar medan de nya har färre. 

– På detta sätt kan vi erbjuda fler charterlinjer samtidigt som vi säkerställer att vår kapacitet motsvarar efterfrågan, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI.

Samtliga avgångar trafikeras av Jettime för TUI. Flygplatsen ägs till hälften av Region Kalmar län och till hälften av Kalmar kommun.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt