Annons:

FHM varnar – ny coronavåg kan bli lika stor som förra vintern

Folkhälsomyndigheten varnar för att antalet patienter med covid-19 kan öka till liknande nivåer som uppmättes under omikronvågen förra vintern. Foto: MostPhotos

FHM varnar – ny coronavåg kan bli lika stor som förra vintern

Folkhälsomyndigheten går ut och varnar för en ny coronavåg som kan bli lika stor som förra vintern. 

Annons:

Spridningen av covid-19 har ökat i Sverige de senaste veckorna. Enligt Folkhälsomyndighetens nya scenarier kan ökningen fortsätta i ytterligare några veckor och nå sin topp i början till mitten av januari.

FHM skriver att det inom hälso- och sjukvården bör finnas beredskap för att antalet patienter med covid-19 kan öka till liknande nivåer som under omikronvågen för ett år sedan. 

”Även om det finns en osäkerhet i scenarierna så är en möjlig utveckling att den kraftiga smittspridningen ökar i ytterligare några veckor innan vi når en topp. Det innebär att det bör finnas en beredskap för en fortsatt ökad belastning inom vård och omsorg liksom i samhället i stort för en ökad sjukfrånvaro på grund av covid-19,” säger avdelningschef Sara Byfors i ett pressmeddelande. 

Folkhälsomyndigheten bedömer inte att det finns skäl för nya smittskyddsåtgärder på nationell nivå utifrån de nya scenarierna.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt