Annons:

Bingolottos uppesittarkväll slog rekord i tuffa ekonomiska tider

Bingolottos uppesittarkväll gav ett överskott på 117 miljoner kronor att fördela på säljande föreningar. Här ses programledarna Stefan Odelberg och Lotta Engberg. Foto: Johan Carlén/Folkspel

Bingolottos uppesittarkväll slog rekord i tuffa ekonomiska tider

Bingolottos uppesittarkväll slog nytt rekord i spelande. Det resulterar i 117 miljoner kronor till Sveriges klubbar och föreningar.

"En magisk siffra och extra viktig med tanke på de tuffa ekonomiska tider vi befinner oss i", säger Hans Sahlin, vd på ideella Folkspel, i ett pressmeddelande. 

Annons:

Prognosen visar att årets upplaga av Bingolottos uppesittarkväll i TV4 resulterade i 117 miljoner kronor i överskott till svenskt föreningsliv. Det är tolv miljoner mer än fjolårets rekord.

”Tack för ditt lottköp och för ditt ovärderliga bidrag till svenskt föreningsliv. Utan dig vore inget av detta möjligt”, skriver Bingolotto i ett inlägg på Instagram.

Hans Sahlin, vd på Folkspel, säger i ett pressmeddelande att det fanns oro för att hushållen skulle dra ned på spelandet i ekonomiskt tuffare tider. 

”Så blev det inte, vilket vi gärna vill tolka som en stor omsorg om den största och viktigaste rörelse vi har. Vi vet att föreningslivet just nu behöver varenda krona”, säger Hans Sahlin i ett pressmeddelande.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt