Annons:

Så mycket tjänade föreningslivet på årets uppesittarkväll

Uppesittarkvällen 2023 med i bild från vänster: Daniel Norberg, Lotta Engberg, Arantxa Álvarez, Edward af Sillén och David Hellenius Foto: Johan Carlén, Folkspel

Så mycket tjänade föreningslivet på årets uppesittarkväll

Årets uppesittarkväll var rena julafton för föreningslivet. 131 miljoner kronor tjänade landets föreningar på aftonen. 
– En rakt igenom fantastisk siffra. Tack alla ni som sålt och köpt. Ni bidrar alla till att göra Sverige lite bättre, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel. 

Annons:

Mysfaktorn var som vanligt hög när det var dags för flera timmars uppesittarkväll med Bingolotto. Lotta Engberg gjorde sin nionde uppesittarkväll och med sig hade hon debutanten Daniel Norberg. 

Flera miljoner svenskar tittade på från tv-sofforna och vinster för 234 miljoner delades ut. Den mest intressanta siffran är att landets föreningar fick 131 miljoner i överskott genom sin försäljning av lotter tilll uppesittarkvällen.

Det är 14 miljoner mer än förra året.

– Vi beklagar att en del inte kunde vara med oss från början på grund av system som blev överbelastade. Det säger också en del om den omsorg som finns kring föreningslivet och intresset för Uppsittaren. Sedan är årets siffra, 14 miljoner plus, helt enorm. Precis som för svenska hushåll är det tuffa tider för våra klubbar och organisationer och det känns långt in i hjärtat att kunna betala ut så många miljoner till alla de som verkligen arbetat hårt i syfte att stärka sina föreningar, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel.

Lotta Engberg var nöjd även hon.

– Det är en ära att varje år få vara med och bidra till alla klubbar och föreningar i landet. Det glädjer mig enormt att det ökar år till år.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt