Annons:

VEMAB:s entreprenör hämtade sopor mitt i natten:

VEMAB:s entreprenör Reno Norden hämtade sopor i Södra Vi mitt i natten. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

VEMAB:s entreprenör hämtade sopor mitt i natten: "Kan bara be om ursäkt"

Sopentreprenören Reno Norden hann inte klart i tid. Därför hämtade de sopor i Södra Vi mitt i natten.
– Det är bara att be om ursäkt. Det ska inte hända igen, säger VEMAB:s renhållningschef Daniel Johansson.

Annons:

I måndags fick sophämtningsturen i Södra Vi avbrytas. I stället återupptogs den på tisdagskvällen och Reno Norden – som är entreprenör åt Vimmerby Energi- och Miljö AB – var inte klara förrän vid klockan 01.00. 

– Det tog längre tid än de hade tänkt på måndagen, så därför hann de inte färdigt, säger Daniel Johansson, renhållningschef på VEMAB. 

Har det hänt ofta?

– Nej, det har det inte. Det är ju så att vi är inne i en inkörningsperiod med det nya systemet och det kan vara svårt att förutse hur det lång tid det tar. 

"Bara att be om ursäkt"

Efter måndagens rutt ska halva Södra Vi ha återstått. Det gjordes alltså klart under natten mot onsdagen. 

– I går kväll gick det ut en bil och skulle ta det. Vi har det som så att entreprenören har till klockan 20.00 på sig, men nu fick de dispens av oss. 

Ett antal upprörda personer har hört av sig och varit väldigt kritiska. Hur ser du på det?

– Att det skulle ta så lång tid hade vi inte förutsett, det trodde vi inte. Jag har haft kontakt med dem (Reno Norden) och de avslutade rutten omkring klockan ett. Det är bara att be om om ursäkt för det. Jag har haft kontakt med kunder och det här ska vi undvika. Det ska inte upprepas. 

"Inga bekymmer"

Daniel Johansson säger att det här inte är optimalt och att det förhoppningsvis var en engångsföreetelse. 

– Tidigare har det fungerat bra. Det här är nya rutter, nya fordon och till viss del ny tömningsteknik. Helheten gör att det här är en inkörningsperiod och då kan det ta lite längre tid, men det ska vara kortvarigt. Att få köra klart en rutt är dock oftast bättre och det kan hända att man får köra helger nu inledningsvis. Hinner inte entreprenören klart får de fråga oss om de får köra längre.

Sopjätten Reno Norden har rapporterats ha stora problem ekonomiskt.

– Den informationen vi har fått och enligt den kommunikation vi har så går den svenska delen bra. Det är inga bekymmer med det bolaget och det får vi utgå från stämmer, säger han. 

"Varit lovande"

Daniel Johansson tycker ändå att starten har varit lovande och att det verkar som att kommuninvånarna gör det bra med sina nya kärl. 

– Det är många som frågar om sortering och de verkar engagerade och det är roligt. Vi har inte gjort några plockanalyser, men det man ser med blotta ögat ser jättebra ut och det är roligt. Efter sommaren kommer vi göra mer noggranna uppföljningar och kontroller och återkomma. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt