Annons:

JUST NU: Reno Norden släpper sophämtningen i Vimmerby och Hultsfred

Det blir en ny sopleverantör i Vimmerby och Hultsfred. Foto: VEMAB

JUST NU: Reno Norden släpper sophämtningen i Vimmerby och Hultsfred

Både Vimmerby Energi- och Miljö AB, VEMAB, och Östra Smålands Kommunalteknikförbund, ÖSK, har haft Reno Norden AB som sopentreprenör. Nu förändras det.
I stället tar GDL Transport AB över renhållningsverksamheten.
– GDL är en lokalt förankrad aktör som vi har goda erfarenheter av att samarbeta med, säger Claes Wetterström (M), ordförande för VEMAB.

Annons:

Det enormt kritiserade sophämtningsbolaget Reno Norden AB kommer inte längre sköta sophämtningen i Vimmerby eller Hultsfred kommun.

Reno Nordens tid som sopentreprenör i kommunerna har präglats av förseningar, uteblivna tömningar och saftig kritik. 

Enligt ett pressmeddelande ska det vara Reno Norden själva som valt att överlåta renhållningsverksamheten GDL Transport AB. GDL tar över renhållningen i kommunerna från och med april 2018.

– Vi ser fram emot att serva invånarna i Hultsfreds, Högsby och Vimmerbykommuner, säger Henrik Holm, vd på GDL Transport AB.

Reno Nordens vd, Peter Ekholm, är nöjd med lösningen.

– Vi är glada över att ha funnit en lösning som alla parter är nöjda med och vi kommer att göra allt för att medverka till att övergången blir så smidig som möjligt för våra kunder. Genom denna överenskommelse frigör RenoNorden AB resurser som kan föras över till de storstadsregioner där bolaget vuxit mycket under senare tid, säger han.

"Ska vara nöjda"

Sedan juli 2016 har Reno Norden haft avtal med Östra Smålands Kommunalteknikförbund, ÖSK, samt med Vimmerby Energi- och Miljö AB, VEMAB. Avtalen har rört hämtning, omlastning och transport av avfall.

Både VEMAB och ÖSK har godkänt att avtalen överlåts till GDL Transport AB.

– Det viktigaste för oss är att säkra en renhållningsverksamhet som alla våra kommuninvånare är nöjda med, säger Åke Nilsson (KD), förbundsordförande för ÖSK.

Avtalen löper fram till 2022, dessutom med option på förlängning.

Dagens Vimmerby/Dagens Hultsfred söker representanter för Reno Norden, VEMAB, ÖSK och GDL.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt