Annons:

Sofia födde barn – med sjukvårdsministern bredvid sig

Amret Singh, Sofia Isberg och lilla Selma hade besök av sjukvårdsminister Annika Strandhäll (S) under förlossningen. Foto: Privat

Sofia födde barn – med sjukvårdsministern bredvid sig

I onsdags fick Sofia Isberg, ursprungligen från Hultsfred, och hennes sambo Amret Singh sitt första barn. Med vid förlossningen var ingen mindre än sjukvårdsministern Annika Strandhäll (S).
– Det var en jätterolig upplevelse, säger Sofia Isberg.

Annons:

Att få se sitt förstfödda barn för första gången är förstås en hisnande upplevelse i sig. 

Men på Sofia Isbergs förlossning hade hon också en svensk minister alldeles bredvid sig – en upplevelse som kan leva vidare i generationer. 

– Vi förstod knappt först, haha. Det hade varit en lång förlossning, vi kom in redan på måndagen och fick veta det på onsdagen, när de bytte skift, att en minister skulle komma på besök. De frågade oss om det var okej att ministern fanns med under förlossningen och då var man trött, lite groggy och hade värkar. Det enda jag kunde se var en stor karl i kostym, så jag sa, att nej, det vill jag inte, säger Sofia Isberg. 

Men sedan kom den tillförordnade sjukvårdsministern, Annika Strandhäll, in och presenterade sig. 

– Jag visste knappt vem det var, jag är inte jättepåläst på sjukvårdsministern. Men då sa vi att det gick bra och så var hon med under hela förlossningen. Mitt fokus var ju dock inte alls på henne, skrattar Sofia Isberg. 

"Verkade jordnära"

Både Annika Strandhäll – och Dagens Nyheter – fanns med när lilla Selma för första gången såg ljuset utanför mamma. 

– I efterhand känns det jättekul och syftet, att de vill satsa mer på barnmorskor, gör det också bra. Vi har varit lite oroliga, det har varit fullt överallt och de har sagt att man kaske tvingas byta och den känslan har varit jättejobbig. Men att hon var med för att få en större inblick, det gör att det känns jättebra. Vi pratade efteråt och verkade väldigt jordnära. Det var en jättebra upplevelse. 

Även Annika Strandhäll verkar ha tyckt att det var en stor grej. 

– Vi pratade lite om det efter och det var annorlunda för henne att vara med på en förlossning. Det är ett sjukt jobb de gör barnmorskorna och det pratade vi lite om efteråt. 

"Lite småkändis"

Selma är förstås helt omedveten om hur det gick till när hon mötte världen, men Sofia Isberg, som sedan knappt tio år tillbaka bor i Stockholm, tror att det här kan bli något att prata om länge inom familjen. 

– Hon blev ju småkändis redan de första timmarna hon kom ut, haha. Det är väldigt kul att ha de här bilderna som Dagens Nyheter tog, men det tar nog några år innan Selma förstår. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt