Annons:

Då kan ett besked komma från åklagaren kring dödsskjutningen i Storebro

Ett besked kring utredningen om tjänstefel kan vara ett par veckor bort. Foto: MostPhotos

Då kan ett besked komma från åklagaren kring dödsskjutningen i Storebro

Snart två månader har gått sedan en man sköts ihjäl av polis vid en dramatisk insats i Storebro. Chefsåklagare Martin Tidén säger att det kan röra sig om veckor nu.

Annons:

Det var kvällen före julafton som polisen larmades till ett lägenhetsbråk i Storebro. Utvecklingen av händelsen blev mycket oväntad och det hela slutade med att en man i 45-årsåldern sköts till döds av polisen.

Polismannen blev attackerad av en beväpnad gärningsman. Senare har det framkommit att polismannen, som fick föras till sjukhus, blev attackerad med en yxa i huvudet.

Polismannen sköt i samband med attacken verkanseld och en man i 45-årsåldern avled sedan på sjukhus.Efter skottdramat i Storebro inleddes en förundersökning om tjänstefel vid särskilda åklagarkammaren. Den förundersökningen pågår alltjämt, men det finns ingen skäligen misstänkt för brott och har inte gjort någon gång.

– En del förhör har hållits och jag har en ganska bra bild över vad som har hänt. Men jag kan inte fatta något beslut förrän jag har det på pränt, har Martin Tidén, chefsåklagare vid särskilda åklagarkammaren tidigare sagt.

Kan handla om veckor

Innan han kan fatta ett beslut behöver han få den rättsmedicinska undersökningen. Den tekniska rapporten är färdig och det är endast den rättsmedicinska undersökningen som återstår.

– Jag inväntar den och det kan vara ett par veckor bort, men det kan också ta ytterligare någon månad, säger Martin Tidén.

Polismannen var hemma några dagar efter händelsen, men togs sedan tillbaka i tjänst.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt