Annons:

Ny succé för loppis som gav fint överskott – har ny spännande idé

Kasper Lindberg, som är barnbarn till Carita Thörn, var en av utställarna. Han sålde mycket av sina gamla leksaker, böcker och spel, med målet att samla ihop pengar till ett gymkort.

Ny succé för loppis som gav fint överskott – har ny spännande idé

Carita Thörns loppis i Folkets Park blev på nytt en succé. Överskottet blev 7 000 kronor som skänks till Min stora dag och Barndiabetesfonden.
Nu har hon och vännen Anette Hasselqvist en annan tanke, som de tycker känns spännande.

Annons:

Kort efter att Carita Thörn gått ut med annonsen, att det skulle bli en ny loppis i Folkets Park var redan över tio bord bokade.

– Det blev 26 utställare, som hade kunnat vara fler utifrån intresset. Flera ville ha mer än ett bord och klädställningar, så jag begränsade antalet vid 26 för att det inte skulle bli för trångt, så jag fick faktiskt säga ifrån till en del, säger Carita Thörn som fått uppfattningen att utställarna var nöjda med försäljningen.

Stort överskott

Eftersom det inte är någon entré är det svårt att säga hur många som besökte loppisen, men runt 400 personer uppskattar Carita Thörn att det kom.

– Jag är jätte, jättenöjd. Det är kul att så många kommer. I år hade jag inga lotterier, för jag ville inte pressa butikerna med att skänka vinster. Jag vet att läget är tufft. 

– Överskottet blev ändå runt 7 000 kronor bara på hyran av bord och cafeterian, där jag stod i år. Jag märkte att det är väldigt uppskattat att det är öppet i Folkets Park med hembakat, så det var kö i cafeterian hela dagen – faktiskt till och med en halvtimme innan vi öppnade.

Överskottet går oavkortat till organisationen Min stora dag och Barndiabetesfonden, som är ny gåvomottagare för i år. 

Vad har du för känsla nu, när du summerar dagen?

– Det är ju mycket jobb. När alla gått hem har vi allt kvar, det ska städas och plockas undan. Men det är en skön känsla, jag känner att folk uppskattar det vi gör. Det är så behjärtansvärt och jag är så glad och tacksam för mina kompisar och familj som hjälper till, utan dem skulle det inte gå.

Har tankar på en ny idé

Faktiskt jobbar Carita Thörn och Anette Hasselqvist, som också är engagerad i loppisen, på en ny idé – en loppis på torget när det blir bättre väder.

– Jag känner att vi behöver hjälpa handeln, jag tror att en loppis i stan skulle bli välbesökt och dra mycket folk till centrum. Återbruk är populärt och är det mycket människor på stan kanske man går och fikar och handlar lite. Det är bara en tanke vi har än så länge, vi får smälta det här lite först. Men en loppis på torget är det som ligger närmast till hands, som vi känner vore roligt att genomföra.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt