Annons:

Nu planerar Carita för nytt evenemang till förmån för sjuka barn

Snart är det dags för Carita Thörn att arrangera nytt loppis i folkets park till förmån för sjuka barn. Foto: Arkivbild

Nu planerar Carita för nytt evenemang till förmån för sjuka barn

Snart är det återigen dags för Carita Thörn att arrangera loppis i Folkets park och dra in pengar till Min stora dag, Barndiabetesfonden och egna projektet Vår stora dag. Denna gång är det en diabetessjuk pojke i trakten som kommer att få en fin upplevelse för en del av överskottet.

Annons:

Under flera år har Carita Thörn arrangerat evenemang där pengar har samlats in till i första hand föreningen Min stora dag. Söndag den 25 februari är det återigen dags för ett av dem – loppis i Folkets park i Vimmerby. Denna gång delas överskottet mellan Min stora dag, Barndiabetesfonden och Vår stora dag.

Vår stora dag är ett eget projekt som Carita och hennes medarbetare drog i gång i samband med spöksmyget i Gästgivarehagen i höstas. Här samlas pengar in till ett sjukt barn från trakten för att förgylla tillvaron med en alldeles egen önskedag. Den här gången är det en pojke med diabetes typ 1 som kommer att få sin önskedag uppfylld.

Ska få se sitt Färjestad

– Han vet inte om det än, men vi kommer överraska honom och peppa honom i samband med loppisen. Han älskar Färjestad BK i hockey, så vi har köpt biljetter till honom och hans familj när Färjestad spelar borta mot IK Oskarshamn den 2 mars, berättar Carita.

– Självklart betalar vi resan, plus att han kommer han få lite andra överraskningar. Vi har bland annat köpt en FBK-mössa åt honom, han ska få bjuda sin familj på hamburgerrestaurang, han får också lite rummelpengar och kanske ytterligare något som vi har på gång, säger hon.

Stort intresse

Intresset för loppisen i Folkets park är stort. De 28 tillgängliga borden tog slut snabbt, och i skrivande stund är det 15 försäljare som står i kö.

– Det är ett gott tecken att så många vill vara med, och flera av dem har varit med ända sedan starten. Upplägget är detsamma som tidigare; privatpersoner hyr bord och sedan säljer de vad de vill där. Tidigare år har det varit allt från kläder och porslin till böcker och leksaker. Jag och mina medarbetare kommer satsa extra mycket på kaféet i år, det är där som vi får in det mesta till insamlingarna, berättar Carita Thörn, som gärna vill ha allmänhetens hjälp att föreslå barn i trakten som behöver en extra uppmuntran.

– Jag planerar att köra ett loppis i Gästgivarehagen i sommar också, så med spöksmyget blir det tre evenemang under året. Vid vart och ett av dem ska vi samla in pengar och skapa en kanondag för ett barn som behöver lite extra uppmuntran, så vi behöver förslag. Sedan är vi så klart väldigt tacksamma gentemot alla företag och privatpersoner som är med och skänker gåvor.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt