Annons:

Priskriget igång – Coop sänker priset på frukt och grönt

Coop sänker priserna på grönsaker och frukt med start på torsdag. För att ta del av prissänkningen behöver man vara medlem i någon av Coops 28 konsumentföreningar. Foto: MostPhotos

Priskriget igång – Coop sänker priset på frukt och grönt

Lidl och ICA har aviserat att de sänker priserna på sina matvaror. Nu hakar Coop på och sänker priserna på frukt och grönsaker. 

Annons:

Lidl meddelade förra veckan att kedjan sänker priserna på över 100 varor. Nu hänger matjättarna ICA och Coop på. 

Coop justerar ner priserna på frukt och grönsaker med 12 procent och sänkningen gäller enbart medlemmar. 

”Vi ser att våra medlemmar har det svårare ekonomiskt nu. De handlar mer av kampanjvaror, utnyttjar medlemserbjudanden i högre grad och flyttar handen i hyllan till billigare alternativ. Vi ser också att fler prioriterar bort den för hälsan så viktiga kategorin frukt och grönt. Det är olyckligt och inte hållbart. Nu gör vi en rejäl sänkning av priserna för att våra medlemmar fortsatt ska kunna prioritera att äta frukt och grönsaker”, säger Marie Nygren, vd Coop Sverige, i ett pressmeddelande. 

Coops nya priser träder i kraft på torsdag och gäller april månad ut. 

”Det här är en investering som vi gör här och nu för att våra medlemmar alltid ska kunna göra en bra affär hos Coop. Eftersom vi är en konsumentkooperation är det våra medlemmar som är våra ägare och därmed dem som vi prioriterar när vi investerar i vårt erbjudande”, säger Marie Nygren, vd Coop Sverige.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt