Annons:

Åtgärder vidtas efter möte om sophämtningen

Reno Norden vidtar åtgärder efter kritiken mot sopsystemet. Foto: Jakob Karlsson

Åtgärder vidtas efter möte om sophämtningen

I dag träffade de berörda kommunerna Reno Norden för ett möte om den hårt kritiserade sophanteringen. RenoNordens VD Peter Ekholm fanns med på mötet – och utlovade extra resurser.

Annons:

I dag träffade representanter för Vimmerby, Hultsfred och Högsbys kommuner sopentreprenören RenoNorden. Företaget har fått mycket kritik för sophämtningen och missat en hel del turer under den senaste tiden. 

Under mötet utlovade RenoNordens vd Peter Ekholm mer resurser. Det innebär att fler chaufförer och med administrativ personal i området. 

– Vi vill göra allt för att göra situationen bättre för kunderna i Vimmerby, Hultsfred och Högsby kommuner, säger Peter Ekholm i ett pressmeddelande. 

Kommunerna kommer framöver att ha löpande avstämningar med RenoNorden för att säkra att missade tömningar hanteras på bästa sätt.

– Vi uppskattar att RenoNordens VD tog sig tid till ett möte eftersom detta är en fråga av högsta prioritet för oss och inte minst för våra kunder, säger Helena Grybäck Svensson, förbundschef Östra Smålands Kommunalteknikförbund och Torbjörn Swahn, VD Vimmerby Energi och Miljö AB.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt