Annons:

BILDEXTRA: Folkfest, glädje och sammanhållning i bostadsområdet

Det var i sedvanlig ordning mycket folk i rörelse när Bullerbydagen arrangerades i bostadsområdet Bullerbyn i Vimmerby. 
– Bullerbydagen bygger på något genuint och friskt. Vi skulle behöva ha fler sådana här evenemang för att öka sammanhållningen, säger Anton Palmér, fritidssamordnare på Vimmerby kommun. 

Annons:

Precis som tidigare år lockades många människor till bostadsområdet Bullerby i Vimmerby i samband med att Bullerbydagen anordnades med ett späckat program i flera timmar på torsdagseftermiddagen.

Fritidssamordnaren Anton Palmér ger den elfte upplagan av Bullerbydagen gott betyg. 

– Det blev väldigt lyckat med mycket folk, många utställare och skön energi. Folk efterfrågar evenemang som står för glädje, energi och sammanhållning. Vi människor behöver den här typen av evenemang. Jag tror att Bullerbydagen är ett tillfälle att träffa folk, att le, att säga hej till folk och att våga prata med andra människor, säger Anton Palmér. 

"Finns något för alla"

Företag, föreningar och olika organisationer tog tillfället i akt att visa upp sina verksamheter på Bullerbydagen. 

– Det finns något för alla när det kommer till aktiviteter och utställare och det är kärnan i hela Bullerbydagen. Alla kan komma hit och ha det bra. Vi landade in på 66 utställare och då har vi inte räknat med det som händer på scenen och inte heller gymnasieklassens aktiviteter på barnrättstorget som är en stor grej i evenemanget, säger Anton Palmér.

Många utställare valde att satsa på aktiviteter vid sina platser.

– De jobbar mer med att skapa aktiviteter vid bordet än att bara stå stilla. Det är positivt att man har tävlingsmoment där man har chans att vinna priser.

"Gör succé varje år"

De unga besökarna sökte sig till barnrättstorget för att hinna med alla roliga aktiviteter som hoppborg, bubble ball, såpabacke och ansiktsmålning. 

– Det är helt otroligt att vi kan sysselsätta så många barn och att de får en sån härlig upplevelse. Barnrättstorget gör succé varje år och vi ser att sammanhållningen är fantastisk, säger Anton Palmér. 

Gala, Sahar, Sadaf och Daria trivdes alldeles utmärkt bland alla aktiviteter på barnrättstorget. 

– Vi tycker att det är så roligt. Vi har hoppat hoppborg, gjort armband och ätit godis, säger de fyra kompisarna innan de springer vidare för nya aktiviteter.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt