Annons:

Snart dags för ny folkfest i bostadsområdet:

Bullerbydagen arrangeras för tolfte gången onsdagen den 5 juni. Det är en dag för samverkan och glädje där besökarna kan lyssna på musik, leka, handla, prova på aktiviteter, äta gott och tävla. Foto: Ossian Mathiasson

Snart dags för ny folkfest i bostadsområdet: "Finns saker att göra för alla"

Bullerbydagen är en dag för samverkan och glädje. På onsdag arrangeras det årligt återkommande evenemanget för tolfte gången. 

Annons:

Bullerbydagen är en årlig folkfest i bostadsområdet Norrängen, i folkmun mer känt som Bullerbyn, som handlar om att belysa den goda samverkan och kulturrikedom som finns i området. 

Onsdagen den 5 juni arrangeras eventet för tolfte gången.

– Är vädret med oss räknar vi definitivt med att det ska bli lika mycket folk som vanligt, runt 2 000–3 000 besökare. Det kommer finnas saker att göra för personer i alla åldrar. Barnen kommer kunna ta del av mycket aktiviteter, men även vuxna kan strosa omkring och ta del av digra utbudet. Alla är välkomna och alla ska känna sig välkomna, säger Anton Palmér. 

Iransk dansgrupp kommer

Bullerbydagen är en dag för samverkan och glädje där besökarna kan lyssna på musik, prova på aktiviteter, äta gott, leka och göra diverse olika inköp. 

– Vi har drygt 60 utställare och det är alltifrån enklare, mindre bord med information om en förening eller verksamhet till prova på-aktiviteter, säger Simon Lundborg. 

– Vi var tidigt uppe i 60 utställare. Det blir ett 15-tal föreningar, en del företag, en del organisationer och en del privatpersoner som vill vara här och visa upp sina verksamheter. Det kommer precis som vanligt vara mycket matservering, säger Anton Palmér. 

Det som sticker ut på Bullerbydagens scenprogram är iranska dansgruppen Baba Karam. 

– Ett stort nummer på scenen kommer vara en iransk dans som kallas ”Baba Karam”. Här är det kvinnor som klär ut sig till män, säger Simon Lundborg. 

– De gör sex shower i hela Sverige och Riksteatern sökte för två år sedan om att få Baba Karam till Vimmerby. I dialog med oss tyckte de att Bullerbydagen var ett bra utrymme för dem att vara här. Det är en stor händelse som vi inte har haft tidigare, säger Anton Palmér. 

Gymnasieklass ordnar med aktiviteter

Barnrättstorget planeras i stora drag av samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteende. Eleverna är uppdelade i grupper med olika ansvarsområden, till exempel ansiktsmålning, pyssel och styltor. 

Gymnasieläraren Jacob Kant berättar att de kopplar arbetet med barnrättstorget till undervisningen. 

– Eleverna har valt en inriktning som är fokuserad på den här typen av samhällsfrågor som vi, både från skolan och kommunen, tycker att Bullerbydagen belyser så väl. Det är integrering, möten, glädje och utbyte som vi får ut av en sån här dag. Vi har jobbat med etnicitet och kulturmöten i en kurs, säger Jacob Kant.

Tanken är att barnen ska ha roligt, trivas och ges möjlighet till att må bra. 

– Eleverna har jobbat med Barnkonventionen i andra kurser och vi valde det som övergripande paraply för våra aktiviteter. Vi integrerar med barnen i pyssel och pratar om konventionens olika artiklar och pratar om vad de har rätt till. Vi ber dem vara kreativa och skapa kring det. Det de skapar exponeras och vi ställer ut det för alla besökare, säger Jacob Kant. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt