Annons:

65 lärare ska lyfta sin undervisning i svenska

Lärarna på flera skolor i kommunen kommer gå vidareutbildningen Läslyftet. Foto: Jakob Karlsson

65 lärare ska lyfta sin undervisning i svenska

Mattelyftet gav effekt för undervisningen i Vimmerbys skolor. Nu är förhoppningen att Läslyftet ska göra samma sak med elevernas svenskakunskaper.
– Det känns extra roligt att det här initiativet kom från lärarkollegiet, säger Josephine Svensson, rektor för AL-skolans högstadium.

Annons:

Läslyftet är en satsning från Skolverket som syftar till att stärka elevernas språk, läs- och skrivutveckling. Vidareutbildningen erbjuds till lärare på olika nivåer och kommunerna har möjlighet att söka statsbidrag för läslyftet.

Projektet inriktarn sig mycket på att stärka det kollegiala lärandet och ska visa nya arbetssätt för lärarna.

I Vimmerby kommer 65 lärare från AL F-9 och skolorna i Rumskulla, Gullringen, Tuna och Frödinge att genomgå vidareutbildningen som pågår under hela året.

– Jag tror att det kommer betyda jättemycket för eleverna, men också för lärarna. Det kommer utveckla det kollegiala lärandet och eleverna kommer utveckla det svenska språket i alla ämnen, säger rektorn Josephine Svensson. 

Hoppas på snabb effekt

Betydelsen av svenska språket går inte att överdriva.

– Svenskan är grunden i alla ämnen och har man inte den är det en längre väg och det krävs mer insatser. Nu kommer vi arbeta med olika processer och lärarna ska lära av varandra. Det behöver de få mer tid till från oss skolledare.

Lärarna kommer att träffas varannan vecka.

– Förhoppningsvis kan det här ge effekt på undervisningen ganska snart.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt