Annons:

MUSIKHJÄLPEN KOMMER TILL SMÅLAND FÖR FÖRSTA GÅNGEN

Klas Eriksson, Oscar Zia och Tina Mehrafzoon var programledare för Musikhjälpen förra året. Vilka det blir i år håller man på ett tag än. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

MUSIKHJÄLPEN KOMMER TILL SMÅLAND FÖR FÖRSTA GÅNGEN

Musikhjälpen kommer till Småland i december. Det avslöjade SVT på onsdagsmorgonen.

Annons:

Efter att populära Musikhjälpen sänts från Kungstorget i Göteborg förra året landar nu musikburen på Stortorget i Växjö.

Mellan den 11-17 december kommer pengar att samlas in till ett välgörenhetstema som ännu inte avslöjats. Vilka programledare som kommer sitta inlåsta i 144 timmar i den kända glasburen på Stortorget håller man också på ett tag.

Det är första gången Musikhjälpen besöker Småland och Växjö är dessutom den minsta staden Musikhjälpen någonsin varit i.

– Växjö har ett framåtlutat driv och det känns som en ung stad. Här finns ett studentliv och det finns en tradition av musik i den här staden som ska bli rolig att utforska, säger Karl-Johan Paulsson, SVT:s projektledare för Musikhjälpen.

Sara Almkvist är vd för Växjö & Co, Växjö kommuns destinationsbolag:

– Det är Smålands tur att ha Musikhjälpen. Och för Växjö betyder det mycket, det engagerar hela staden, sa hon i en kommentar till Sveriges Radio.

Förra året samlades 54,5 miljoner kronor in till insamlingen för temat ”För en tryggare barndom på flykt från krig”. Resultatet är det näst högsta sedan Musikhjälpen startade.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. 

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt