Annons:

Musikhjälpen har gått i mål – så mycket pengar samlades in i år

Årets upplaga av ”Musikhjälpen” har gått i mål och direktsändningen på 144 timmar har letts av programledarna Linnea Wikblad, Sofia Dalén och Oscar Zia. Den totala insamlade summan landade på 59 510 761 kronor. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Musikhjälpen har gått i mål – så mycket pengar samlades in i år

Årets upplaga av Musikhjälpen gick i mål på Stortorget i Växjö på söndagskvällen. 59,5 miljoner kronor samlades in och det är den näst högsta summan i Musikhjälpens historia.

Annons:

Musikhjälpen är slut för i år. Svenska folket samlade in 59,5 miljoner kronor till insamlingen med temat ”Ingen ska behöva dö av hunger” och det är den näst högsta summan någonsin. 

I år har rekordmånga digitala insamlingsbössor startats. Totalt har Musikhjälpen räknat till rekordmånga 1 036 921 engagemang från privatpersoner, organisationer, företag, artister och kända personer.

"Helt tagen av årets Musikhjälpen"

Programledarna Linnea Wikblad, Sofia Dalén och Oscar Zia släpptes vid 20.40-tiden på söndagskvällen ut ur Musikhjälpen-buren efter 144 timmars direktsändning i P3 och SVT Play. 

”Jag är helt tagen av årets Musikhjälpen. Engagemanget, värmen och energin har varit på topp sedan start. Det har känts som en enda lång festhelg! Det är otroligt fint att se människor gå samman i en orolig tid, att vi lägger våra olikheter åt sidan och enas kring grundläggande mänskliga rättigheter för att ingen ska behöva dö av hunger”, säger Sveriges Radios projektledare Simon Rosenqvist i ett pressmeddelande. 

Radiohjälpen får nu i uppdrag att säkerställa att pengarna fördelas dit där de behövs som mest.

”Vi är så tacksamma för förtroendet att omvandla allmänhetens gåvor till projekt som lindrar hungersnöden och räddar liv hos civilbefolkningen på de allra värsta platserna i världen. Vi har redan ansökningar för stöd till bland annat Etiopien, Gaza, Jemen och Sydsudan”, säger Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt