Annons:

Putte och Jenny Svensson Sahlin har nominerats till Stora Turismpriset. Foto: Hotell Hulingen

Hotell Hulingen nominerat till Stora Turismpriset

Hotell Hulingen i Hultsfred har chans på en enormt fin utmärkelse. Musikhotellet är nominerat till Stora Turismpriset.

Annons:

Med mängder av konserter och arrangemang har Jenny och Putte Svensson Sahlin blåst nytt liv i Hotell Hulingen. I somras arrangerade de en spelning varje dag – och nu har hotellet chans på en enormt fin utmärkelse. 

Hotell Hulingen är nominerat till Stora Turismpriset. 

Jenny och Putte Svensson Sahlin tog över hotellet 2013. De har bägge två arbetat inom Rockparty med att arrangera Hultsfredsfestivalen och tillsammans med Svenskt Rockarkiv utvecklat Hulingen till landets främsta musikhotell.

"Det var musiken som satte Hultsfred på kartan och även om den stora Hultsfredsfestivalen har somnat in, är musiken fortfarande det som lockar många att besöka den omtalade orten i nordöstra Småland. Som ett tecken på ortens dragningskraft har musikhotellet Hotell Hulingen blivit nominerade till Stora Turismpriset", skriver de i ett pressmeddelande. 

Hotell Hulingen är en av regionens allra flitigaste konsertarrangör med omkring 80 spelningar per år. Det handlar om allt från opera, körer och visa till tung rock och metal. Till exempel har flera amerikanska countryartister gästat Hotell Hulingen under deras första Sverigebesök. De senaste åren har Hulingen även arrangerat flera egna festivaler, som Punkhelg i Hultan och TSOMD Pop Up Festival.

Varje län får nominera en kandidat till tävlingen. Priset ligger på 100 000 kronor. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt