Annons:

Idol-Amena släpper titellåt – lanserar ny insamling för flickors framtid

Amena Alsameai lanserar en ny insamling i samband med sitt nya låtsläpp. Foto: Pressbild

Idol-Amena släpper titellåt – lanserar ny insamling för flickors framtid

2021 golvade artisten och låtskrivaren Amena Alsameai från Vimmerby Idoljuryn. Under fredagen släpps "Empty", titellåten till hennes kommande debutalbum, och samtidigt lanserar hon en insamling tillsammans Plan International Sverige.

Annons:

Amena Alsameai, eller AmenA som hon nu kallar sig, slog igenom totalt när hon helt okänd åkte från Vimmerby för att sjunga i Idol. 

Hon tog sig hela vägen till den sjätte fredagsfinalen, men där tog resan i det populära programmet slut. Hennes popularitet kvarstod dock och sommaren därefter uppträdde hon bland annat på Ullevi tillsammans med Håkan Hellström.

Under fredagen släpper Amena titellåten till sitt kommande debutalbum, som handlar om den egna flykten från Jemen. Titellåten heter "Empty" och går att lyssna på från och med i dag. 

Amena har beskrivit att det enda hon fick med sig från Jemen, som hon tillsammans med sin familj tvingades lämna som 14-åring, var musiken och sin röst.

– Vi hann inte säga hej då till vänner och familj. Jag slets upp från min trygghet och hade inget annat än mig själv och mina tankar. Som barn var det svårt att förstå vad som hände, att skriva Empty har för mig varit ett sätt att få ur mig de jobbiga tankarna, låta känslorna komma fram och hantera dem, säger Amena Alsameai i ett pressmeddelande. 

Här kan du höra låten

Med den nya låten vill hon öka förståelse för hur det är att tvingas fly på grund av krig. Samtidigt vill hon också hjälpa andra som är i samma situation som hon själv varit i. 

Därför hon nu gemensam sak med barnrättsorganisationen Plan International Sverige och startar en insamling.

– Jag brinner för barn, särskilt flickor som lever i utsatthet. Tillsammans med Plan International Sverige, och med min insamling, vill jag göra världen till en bättre plats för dem, säger hon.

Insamlingen "För flickors framtid" har som mål att samla in 30 000 kronor.

– Vi är väldigt glada över att AmenA valt att starta en insamling tillsammans med oss. För att skapa verklig skillnad behöver synen på flickor förändras och flickors möjlighet att bestämma över sina egna liv stärkas. Som en av världens största barnrättsorganisationer vet vi att arbetet för jämställdhet måste börja tidigt – redan från barnets första dagar, säger Mariann Eriksson generalsekreterare för Plan International Sverige.

HÄR kan du höra låten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt