Annons:

Ny minneskonsert för Felicia – ”Betyder mycket”

Felicia Peterson blev bara 17 år gammal. Nästa lördag arrangerar familjen en konsert till hennes minne. Foto: Privat

Ny minneskonsert för Felicia – ”Betyder mycket”

För tre år sedan gick 17-åriga Felicia Peterson bort i leukemi. Nästa lördag arrangerar familjen en minneskonsert med en mängd olika artister. Den frivilliga entrén kommer att gå till finansieringen av ett nytt stipendium till Felicias minne.
– Det här betyder mycket för oss, säger Felicias mamma Ulrika Peterson.

Annons:

Felicia Peterson fick sitt sjukdomsbesked under våren 2014. Efter ett stamcellsbyte fanns det hopp – men cancern kom tillbaka och Felicia avled bara 17 år gammal.

2015 arrangerade familjen en stor minneskonsert i en fullsatt Vimmerby kyrka. Lördagen den 16 september är det dags igen. Den här gången kommer konserten hållas i kyrkan på Kröngården, som från och med i år drivs av Felicias pappa Mats Peterson.

– Det är två år sedan vi hade det förra gången och då var det en väldig succé. Nu vill vi ha det ute vid Krön eftersom Mats driver det. Det känns fint att göra det här i hennes minne och det betyder mycket för oss i familjen, säger Felicias mamma Ulrika Peterson. 

 "Alla har en anknytning"

Många artister har ställt upp för konserten som kallas ”Felicias kärlekskonsert”. Däribland Towe & Charlotta Widerberg, Idol-aktuella Mathilda Lindström och Tina Jaxén. Även Felicias syster, Linnéa, kommer att uppträda.

– Det är många som var med för två år sedan och alla har en anknytning till Felicia. Hon gillade musik och var ute och träffade många av de här tjejerna på olika talangtävlingar.

Familjen vill fortsätta att arrangera minneskonserter.

– Det betyder mycket för oss samtidigt som man vet att det blir känslosamt. Det känns som att hon lever vidare i minnet på ett sätt när vi arrangerar det här. Hon ville så mycket med sitt liv och jag tror att hon skulle gilla det. Vi vill fortsätta och köra varje eller vartannat år.

Hur mår familjen i dag?

– Det är helt okej, men vissa dagar är jättetuffa. Man lever vidare och det blir en vardag, men årsdagarna är extra tuffa. Man får en annan syn på livet, det blir på ett annat sätt.

 Stipendium til Felicias minne

Entrén kommer vara frivillig och överskottet går till ett nyinstiftat stipendium i Felicias minne. Tanken är att en elev på Samhäll Media på Vimmerby gymnasium ska tilldelas stipendiet varje år.

– Felicia gick i tvåan på Samhäll Media när hon blev sjuk och vi vill göra något för att hedra henne. Vi har sett att flera har gjort så när barn gått bort och Vimmerby gymnasium är positiva. Vilka kriterier det ska vara har vi inte bestämt än, men det skulle kunna vara någon som gillar musik och dans för det gjorde Felicia.

Blir det mycket pengar som samlas in kommer familjen även skänka en summa till avdelningen BOND på Universitetssjukhuset i Linköping där Felicia själv var inlagd.

– Vi åker dit någon gång om året och försöker stötta de som är inlagda och de anhöriga. Det är tufft att vara på den avdelningen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt