Annons:

Café Kröngården blir utan arrendator:

Kröngårdens ordförande Magnus Carlsson tycker att det är tråkigt att Mats Peterson väljer att sluta driva Cafe Kröngården.

Café Kröngården blir utan arrendator: "Mycket tråkigt"

I april 2017 tog Mats Peterson över Café Kröngården utanför Vimmerby. Men nu bryts avtalet – när ett år återstår.
– Det är mycket tråkigt, men någon form av verksamhet ska det bli ändå, säger Kröngårdens ordförande Magnus Carlsson.

Annons:

Mats Peterson har drivit Café Kröngården i två säsonger. Avtalet är skrivet på tre år, men det har han bett om att få bryta. Något som Kröngården går med på.

– Det jag vet är att han har bett om att få sluta innan avtalet går ut. Egentligen är det ett år kvar, men vi får acceptera det. Vi ska träffa Mats framöver och prata om det här. Jag vet inte så mycket mer än att han har aviserat det här, men varför får han svara på, säger Kröngårdens Magnus Carlsson. 

I november ska de fyra församlingarna som har Kröngården – EFS Vimmerby, Korskyrkan, Södra Vi Missionsförsamling och Betelförsamlingen Djursdala – träffas för att diskutera framtiden.

– Vi har årsmöte då och då kommer vi gå igenom det här. Vi kan bara acceptera beslutet, ta till oss det och samtala om hur vi går vidare när vi har årsmöte. 

"Ambitiös kille"

Magnus Carlsson tycker att det är ett mycket tråkigt besked.

– Det är en ambitiös kille som vill mycket. Han hade väldigt mycket visioner och ett bra program, men han får förklara varför det inte blir en fortsättning. 

Kom det som en överraskning för er?

– Han har kämpat på med sitt och vi har haft våra gudstjänster, så vi har inte haft så stort samröre med varandra. Jag har inte funderat i de här banorna alls.

"Får titta på olika spår"

Café Kröngården ligger vackert vid sjön Krön utanför Vimmerby. Helt utan caféverksamhet ska det inte bli.

– Det här är ju väldigt nytt, men vi får titta på olika spår. Ett alternativ är en ny arrendator, ett är att vi startar upp det i någon form eller att vi har kyrkkaffe. Men vi måste klara ut allt med Mats först.

Men du kan lova att det blir någon verksamhet?

– Någon form av verksamhet blir det, det är för fint för att låta stå tomt. Vi fortsätter ju i höst också, vi har kvar allhelgonahelgen och sjunger in advent. 

Vi har sökt Mats Peterson utan framgång.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt