Annons:

ALV fortsätter satsa på höstlovet – så många besökare hoppas man på

Astrid Lindgrens Värld laddar för höstlovsöppet igen. Foto: Stefan Härnström/Arkiv

ALV fortsätter satsa på höstlovet – så många besökare hoppas man på

Hårdsatsningen på höstlovsöppet fortsätter för Astrid Lindgrens Värld. Den här helgen är det premiär och sedan väntar ett par veckor till i parken.
– Vi har en målbild på 44 400 besökare och gäster. Det är fullt realistiskt, säger vd Joacim Johansson.

Annons:

Efter flera pandemiår var ALV i höstas tillbaka på precis samma vis som 2019. Det var då man första gången testade att smygstarta med en extra helg öppet inför höstlovet. 

I helgen är det premiär för det som kallas höstlovsöppet, en höstmarknad kombinerad med teaterutbud i parken, och likadant blir det nästa helg. Sedan håller ALV öppet varje dag under vecka 44. 

– Känslan är väldigt god, även om vi vädermässigt verkar få en tuff inledande helg. Det är inget vi kan påverka och bokningsläget som vi kan se på vårt gästboende ser bra ut och vi ligger på samma nivå som ifjol för den här och nästa helg. Biljettförsäljningen via nätet ligger också på samma nivå som ifjol, till och med lite bättre. Så vi ser med tillförsikt fram emot ett bra höstlov, säger ALV:s vd Joacim Johansson.

Så många besökare hoppas man på

Det är främst under lördagen som väderutsikterna inte är så ljusa. 

– Då blir det lite busigt, men på söndag ser det ut att bli en fin och bra höstdag. Det känns gott på alla sätt och vis, säger Joacim Johansson.

Genom att öppna redan den här helgen hinner man få med slutet på danskarnas höstlov.

– Det blir marknad, föreställningar och möten med karaktärer redan den här helgen. Vi har gjort så i några år och det funkar bra. Nästa vecka är besöksnäringens stora konferens i Bysalen hos oss, så då kommer 200 personer inom besöksnäringen och konfererar här. Sedan öppnar vi igen nästa helg. 

Från lördag i nästa vecka är det öppet nio dagar i rad. 

– Bokningsläget ser lite bättre ut totalt sett och då beror det framför allt på den här helgen. På hösten vet vi av erfarenhet att man är lite senare med att boka och det beror på att man inväntar hur vädret ska bli. Vi har en bra känsla. 

Hur många besökare hoppas ni på?

– Vi har en målbild på 44 400 besökare och gäster. Ifjol hade vi drygt 45 000, så det är fullt realistiskt. 

Fler utställare i år

Förra året var det ett 60-tal utställare på plats. Det har ökat på något tills i år. 

– Vi har drygt 70 utställare i år och det är en bra nivå absolut. Är det bra väderdagar när det är Allhelgonahelgen kan vi ha mellan 7 000 och 8 000 gäster. Det är som en bra julidag. Det är ingen annan inriktning än tidigare år på våra utställare. Vi jobbar varje år för att få så många lokala som möjligt och ha en koppling till hantverk lokalt. Vi är nöjda och tycker att vi lyckats ännu bättre med när- och lokalproducerat, säger Joacim Johansson. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt