Annons:

Efter pandemin – nu växer föreningen igen

Ylva Sjöholm, president för Lions Linnéa, längst till höger välkomnande tillsammans med Eva-Britt Nilsson de två nya medlemmarna Marianne Danielsson och Annika Wirsén, som står till vänster på bilden. Foto: Privat

Efter pandemin – nu växer föreningen igen

I drygt 30 år har Lions Linnéa funnits i Vimmerby. Nu växer föreningen igen efter pandemin.
– Nu har det vänt hoppas vi, säger Britt-Mari Sellbrink, som varit med från starten.

Annons:

I Vimmerby finns både en herr- och en damklubb. Lions Linnéa är damklubben och vid sitt månadsmöte nyligen hade man intagning för två nya medlemmar i form av Marianne Danielsson och Annika Wirsén.

– Det är väldigt roligt att det går uppåt igen. Under pandemin har det varit svårt, men nu har det vänt hoppas vi. Vi drivs av de tre T:na och det är att träffas, trivas och tjäna, säger Britt-Mari Sellbrink, som varit med från starten.

I Vimmerby har Lions Linnéa funnits i drygt 30 år. Vid det senaste månadsmötet hade man besök av kyrkoherden Anita Waernqvist. 

– Hon berättade om sin tid som fängelsepräst. Vi har ett stort deltagande på våra månadsmöten. Man ska ha tunga skäl för att inte gå och jag vet att andra klubbar har bekymmer med närvaron. 

Lions finns i över 200 länder och har 1,4 miljoner medlemmar. Hjälporganisationen jobbar lokalt, regionalt och internationellt. 

– Vi har bland annat skickat 30 långtradare till Ukraina med förnödenheter. Vi har projekt kring rent vatten i Tanzania.  Vi gör väldigt mycket och här lokalt lämnar vi över "Sticke", som är en snäll igelkott, till barn som är rädda för sprutor. Vi ger stipendier till studenter och har deltagit i Julklappshjälpen. Det är bara vad vår klubb gör, sedan finns det ju en Lionsklubb till i Vimmerby. 

Vill tillbaka till före pandemin

Just nu har man strax över 20 medlemmar. 

– Vi var uppe i 30 ett tag före pandemin. Vi vill gärna ha in nya medlemmar, men det blev svårare i och med isoleringen under pandemin. Vi behöver fler händer och fötter i vår hjälpverksamhet. Ett mål är väl att komma till ett 30-tal medlemmar igen. Vi jobbar ju helt ideellt och lägger hur många timmar och dagar som helst på det. Det är väldigt roligt och vi jobbar bland annat med maten i Gnagaredalen åt VMS, har försäljning av kärvar på Näs och har ett samarbete med Vimmerby Handel kring att göra en juldekoration, säger Britt-Mari Sellbrink.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt