Annons:

NU KAN SVÅRT SJUKE NOEL FÅ SIN ÖNSKEDRÖM UPPFYLLD

I samband med Spöksmyget samlade Carita Thörn och hennes gäng in pengar till Min Stora Dag och Vår Egen Dag. Nu skänks en stor del av dessa till en cancersjuk pojke med Vimmerby-koppling. Foto: Privat

NU KAN SVÅRT SJUKE NOEL FÅ SIN ÖNSKEDRÖM UPPFYLLD

I höstas rasade världen samman för familjen Elebring, bördiga från Vimmerby, när fyraårige sonen Noel diagnostiserades med leukemi. Nu har familjen blivit den första som får pengar av Carita Thörns projekt Vår Egen Dag, för att kunna ge Noel möjlighet att förverkliga en önskedröm.

Annons:

I samband med Spöksmyget i Gästgivarehagen för några veckor sedan samlade Carita Thörn och hennes gäng som vanligt in pengar till Min Stora Dag. Samtidigt startade man det egna projektet Vår Egen Dag med ambitionen att samla in pengar till ett sjukt barn med kopplingar till trakten – pengar som skulle ge barnet sin egen drömupplevelse och utgöra ett litet ljus i mörkret för den drabbade familjen.

Pengarna från Spöksmyget delades alltså denna gång mellan Min Stora Dag och Vår Egen Dag.

– När vi skänker till Min stora dag är det många barn som får en liten del. Nu kände vi att vi även ville göra en egen grej, så vi verkligen ser ett barn och att vi får lämna över till ett barn som många i trakten kanske känner och är nära, berättar Carita Thörn.

Cancersjuk fyraåring

Nyligen bestämdes det vem som skulle få premiärgåvan från Vår Egen Dag.

Viktoria och Samuel Elebring är båda uppvuxna i Vimmerby, men bor nu i Linköping. I höstas rämnade marken för dem då fyraårige sonen Noel konstaterades ha drabbats av akut lymfatisk leukemi. Du kan läsa deras berättelse i tackbrevet här nedan.

Häromdagen var Carita Thörns syskonbarn Ricky Ekelöf, som tillsammans med Carita är initiativtagare till Vår Egen Dag, på plats hos familjen Elebring och lämnade över den symboliska checken. Pengarna ska gå till en resa till värmen när Noel har blivit lite bättre.

– Det här har ju gjorts möjligt tack vara alla fantastiska företag, privatpersoner, butiker och personer i ”Spöksmygegänget” som har varit med och bidragit, säger Carita Thörn.

Nya projekt på gång

I början av nästa år är tanken att Carita ska arrangera loppis i Folkets park i Vimmerby. Överskottet där kommer också delas mellan Min Stora Dag och Vår Egen Dag.

– Då blir det ett annat barn och dess  familj som vi förhoppningsvis kan skapa möjligheter för att hitta på något roligt. Den här gången fick vi ju in exceptionellt mycket pengar, och en så stor summa kan man nog inte räkna med varje gång. Ekonomiskt drabbas ju familjer hårt när kanske båda föräldrarna måste vara hemma och det blir många sjukhusbesök, så det känns bra att kunna hjälpa till och uppmuntra lite, säger Carita.

Inför framtida insamlingar tar Carita och Ricky gärna emot förslag på barn med koppling till Vimmerby-trakten som har en svår diagnos och som man tycker ska få en egen speciell dag fylld med upplevelser.

Här kan du läsa familjen Elebrings tackbrev.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt