Annons:

Nytt initiativ ska hjälpa krigsbarn på flykt –

Lennart Nilsson och Micce Rylander förbereder inför det man valt att kalla "Julig Hötorgskonstpaus", där tavlor ska få nya ägare i ett sätt att hjälpa Erikshjälpen hjälpa krigsbarn. Foto: Privat

Nytt initiativ ska hjälpa krigsbarn på flykt – "Känns gott i hjärtat"

Gullringens Värdshus står värd för en annorlunda utställning – där man samtidigt hjälper Erikshjälpen hjälpa krigsbarn på flykt.
­– Det känns gott i hjärtat, sinnet och magen, säger idémakaren Micce Rylander.

Annons:

På lördag och söndag är det jul- och hantverksmarknad på värdshuset i Gullringen, som drivs av Micce Rylanders dotter Klara. Men, man nöjer sig inte där utan gör samtidigt en julig Hötorgskonstpaus, som man kallar det.

Micce Rylander förklarar tanken med uttrycket.

– Hötorget i centrala Stockholm är en självklar helgaktivitet för vintagefyndare sedan mitten av 1990-talet. Varje söndag året runt byts torgets frukt- och grönsaksstånd ut mot konst, vinylskivor och andra prylar.

– Superbra idé, jag tycker vi flyttar Hötorget till Gullringen helt enkelt. Värdshuset får en annorlunda utställning, besökarna får småländska fyndpriser och tillsammans hjälper vi Erikshjälpens hjälpa barn på flykt, säger Micce Rylander.

 "Ett sätt kunna hjälpa fler"

Till den annorlunda utställningen har man bett Erikshjälpen plocka fram konst för olika smak.

– Fiskargubben, Grindslanten och det vi kallar hötorgskonst är populärt igen. Allting går i cykler, det mamma sorterade bort från sin mamma är nu attraktivt på second hand, säger Micce Rylander. 

Enligt Lennart Nilsson, som varit ansvarig för konsten på Erikshjälpen sedan 1984, får man in jättemycket konst.

– Den här julen lever över 43 miljoner barn på flykt eller i flyktingläger. Erikshjälpen finns på plats runt om i världen för att ge barnen förnödenheter, trygghet och framtidstro. Samarbetet med Värdshuset är ett sätt för oss att kunna hjälpa fler, säger Lennart Nilsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt