Annons:

  • Värdshusets storsatsning – nu är hotellverksamheten i gång

    Nu är värdshusets storsatsning igång. "Det känns hoppfullt", säger Clara Rylander.

  • Värdshusets storsatsning – nu är hotellverksamheten i gång

    Så här ser ett av rummen på värdshuset ut. Foto: Privat

  • Värdshusets storsatsning – nu är hotellverksamheten i gång

Värdshusets storsatsning – nu är hotellverksamheten i gång

Gullringens värdshus har verkligen fått nytt liv. Nu har hotellverksamheten startats, om än lite försenad. Framtiden ser ljus ut och konstant försöker man hitta nya sätt att utveckla verksamheten. 

Annons:

För många år sedan var Gullringens värdshus ett vandrarhem. 2021 köpte mångsysslaren Andrew Johnston verksamheten för att driva i egen regi med hjälp av Clara Rylander och Jennifer Pettersson. 

De senaste åren har värdshuset drivit en restaurangverksamhet, men nu har det utvecklats till en hotellverksamhet med. 

Gjorts ett helhjärtat arbete

I vintras påbörjades ett gediget arbete med återupprustning och uppfräschning av de sju rummen som finns i värdshuset, samt uppdatering av hela brandlarmsystemet. Rummen är äntligen färdiga för gästerna.  

– Vi har fått de sommarfärdiga nu. Vi har tänkt att jobba vidare på temabitarna, men vi har i alla fall rummen öppna nu, säger Clara Rylander, som driver det dagliga arbetet med hotell och restaurang. 

Projektet med upprustningen av Gullringens värdshus är konstant pågående, menar Clara Rylander. Just för tillfället är rummen klara för bokning, men senare ska varje rum utvecklas och ha varsitt ”Gullringen-tema”. 

– Det är tänkt att vara olika temarum efter antingen karaktärer eller platser i Gullringen. Det är vår tanke men vi är inte riktigt där än, för vi har fått fokusera på att få de klart till sommaren.  

Hur ser det ut med bokningar?

– Vi har kommit i gång senare än vad vi tänkte. En del av sommaren har redan gått, innan vi ens har fått i gång bokningarna. Men vi har ändå bokningar framöver i augusti. 

Ser stor efterfrågan

Vimmerby kommuns turistnäring frodas på sommaren, men värdshuset tänker långsiktigt på att efterfrågan på rumsbokningar kommer även finnas resterande del av året. 

– Vi tänker att kunna hyra ut de här rummen även efter turistsäsongen, säger Clara Rylander. 

– Det har varit en hel del hemvändare som har varit intresserade, förvånansvärt många faktiskt. Det är även ett intresse hos folk som reser inom jobbet. 

Restaurangdelen är i utveckling

Restaurangdelen är i full rörelse. De som bor i rummen har självklart tillgång till frukostbuffé och restaurangen, men i nuläget riktar sig restaurangdelen främst till bokningar och kalas. 

– Vi har även haft helgöppet till viss del samt vid jul och påsk. Vi har inte haft någon lunchservering mer än vad vi kommer ha nu när vi har rummen öppna. 

– Bokningar är en möjlighet man har eftersom det finns ett bra utrustat kök att tillhandahålla och leverera luncher till större företag runt omkring. 

Ser ljust på framtiden

Förra året blev Gullringen utvald som en del i projektet Unika historiska Kalmar län. Genom det jobbar man med flera insatser för att utveckla Gullringen. Clara Rylander är positiv till både värdshusets och byns framtid. 

– Gullringen är ett optimistiskt samhälle. Man satsar och man försöker. Det finns eldsjälar och det finns en drivkraft som gör att det känns hoppfullt.  

Hur ser ni på Värdshusets utveckling?

– Det finns mycket tankar och mycket spåningar. Det är väldigt mycket man skulle vilja göra och det är många lokala aktörer som engagerar sig och stöttar oss. Det har varit fokus på rummen, men under hösten kommer vi satsa på att utveckla restaurangdelen. 

Annons:

Sara Åstrand

saraaastrand@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt