Annons:

Ägaren efter köttförbudet: ”Ska fixa bristerna”

Ägaren till Bayassi Livs ska åtgärda bristerna i butikens kötthantering. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Ägaren efter köttförbudet: ”Ska fixa bristerna”

Kommunen har belagt en livsmedelsbutik i Hultsfreds kommun med köttförbud. Beslutet fattades efter en inspektion som avslöjade allvarliga brister på Bayassi Livs i Virserum. Till DV säger ägaren Mohammad Bayassi att han ska åtgärda bristerna.

Annons:

Butiken som fått köttförbud är Bayassi Livs i Virserum. Flera skäl finns till beslutet. Bland annat är skärbrädan där köttet hanteras i ”mycket dåligt skick” med repor fulla av smuts.

Kött har också förvarats utan emballering i ett kylskåp som varit smutsigt. Även lokalen i sig var inte tillräckligt rengjord och bland annat förekom det rökning i lokalen.

"En stor risk"

Dessutom saknade personalen som hanterar köttet tillräcklig kunskap. I beslutet, som gäller tills vidare, skriver kommunen att hanteringen är en ”stor risk för konsumenters hälsa”

Beslutet kommunicerades den 31 augusti och gäller tills bristerna är åtgärdade. Förbudet kan överklagas.

Genom en tolk säger ägaren Mohammad Bayassi att han accepterar beslutet och att bristerna kommer att åtgärdas. Hans målsättning är att ta upp försäljningen av kött så fort som möjligt.

– Jag ska fixa allting innan jag säljer kött igen och sedan ska jag be kommunen komma hit och godkänna allting.

 Mängder av brister

Vid inspektionen upptäcktes också musbajs i butiken, vilket har lett till ett separat föreläggande. Butiken har till den 30 november på sig att förbättra skadedjursbekämpningen.

Totalt hade verksamheten anmärkning på åtta av nio kontrollerade områden. Bland annat salufördes produkten ”Al Ahlam Turnip Pickles” som återkallats av leverantören och flera produkter saknade svensk märkning.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt