Annons:

Novemberkåsan blir en publikfest i Vimmerbyskogarna: ”Fantastiskt bra

Tiotusentals personer kommer ta sig ut i skog och mark när Vimmerby MS arrangerar Novemberkåsan i helgen. Foto: Bildbyrån

Novemberkåsan blir en publikfest i Vimmerbyskogarna: ”Fantastiskt bra"

Klassiska endurotävlingen Novemberkåsan körs i Vimmerby i helgen. Evenemanget lockar ut tiotusentals personer i skogen, 

– Alla evenemang gynnar hela Vimmerby kommun och även närområdet, säger Piroska Kallay, turistbyråansvarig på Vimmerby Turistbyrå. 

Annons:

Novemberkåsan klassas som Sveriges tuffaste endurotävling och är ett mandomsprov för enduroförarna som får utstå många timmar i mörker och kyla och kämpa i svårbemästrad terräng med backar, gropar, lerpölar och gyttja. 

Det är sjätte gången som Vimmerby MS står för värdskapet av Novemberkåsan och Piroska Kallay, turistbyråansvarig på Vimmerby turistbyrå, gläds åt att tävlingen är tillbaka i staden. 

– Fantastiskt bra. Vi ser positivt på alla evenemang som kommer till Vimmerby. Vi syns i media och får jättebra reklam. Vi har också fantastiska funktionärer som lägger ner otroligt mycket tid och det ska ha all kredd för. Restauranger och boendeanläggningar får omsättning och lokala föreningar tjänar pengar på att vi har evenemang likt Novemberkåsan, säger Piroska Kallay. 

Tiotusentals personer ute i skogen 

Vimmerby MS räknar med att 30 000 personer kommer ta sig ut i skogen och följa eventet som körs under både dagen och natten. 

– Det är helt fantastiskt en novemberdag när det ligger runt nollan. Hur mycket folk det kommer hit kommer vi se på novemberstatistiken i SCB, men den kommer så långt mycket senare, säger Piroska Kallay och fortsätter: 

– Vi vet att Novemberkåsan har stor publicitet och att det är många personer som tar sig ut i skogen och tittar. Det är inte bara folk utifrån utan det är något för dig, mig och alla andra som bor här i närområdet. Det händer någonting och vi behöver inte åka iväg. Det är en stor grej som är rolig att se även om man i vanliga fall inte brukar titta på enduro. Det är bara att klä på sig ordentligt med kläder och ta med sig en bra pannlampa, en bra ficklampa och extra batterier.  

Kallay gläds åt att det är ett betydelsefullt event för butiker, restauranger, boendeanläggningar och föreningar i Vimmerby. 

– Jag har sett att många aktörer öppnar upp och välkomnar alla som kommer hit. Jag tänker att de försöker dra sitt strå till stacken genom att öppna upp sin verksamhet och tjäna lite pengar. Vi tycker att det är jätteroligt och alla evenemang gynnar hela Vimmerby kommun och även närområdet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt