Annons:

Pendlare har fått nog av iskalla bussar –

Ari Hartikka har tröttnat på att pendla i kalla bussar mellan Hultsfred och Västervik. Foto: Privat

Pendlare har fått nog av iskalla bussar – "Då rann bägaren över"

Pendlare mellan Hultsfred och Västervik vittnar om svinkalla bussar. Så pass att man sett sin egen andedräkt.
– Det är fruktansvärt, vi har tröttnat, säger Ari Harikka från Hultsfred.

Annons:

Han pendlar fem dagar i veckan mellan Hultsfred och jobbet som medicinsk sekreterare på hälsocentralen Esplanaden i Västevik med linje 35. Två-tre dagar i veckan tvingas han konstatera att det är kallt på bussen, eller svinkallt som han säger. Övriga dagar är det varmt.

– Bägaren rann över i förra veckan när det var nio minusgrader ute. Då åkte jag med bussen 05.45 och då var det ingen värme på alls, så vi satt och frös allihop. Då tänkte jag att nu får det banne mig räcka, så jag skrev till KLT.

”Såg sin egen andedräkt”

Det är han inte ensam om, utan flera kollegor står bakom hans synpunkter och även de har kontaktat Kalmar länstrafik om problemet som man menar uppstod i mitten av oktober, men som blev mer påtagligt när kylan kom.

– Det var varmt på bussen torsdag och fredag, iskallt igen den här veckan, måndag till onsdag. Det är inte acceptabelt, säger Ari Hartikka, som är en av 15-20 månadspendlare som åker den här turen.

– Jag pratade med en annan kollega som sa att de sett sin egen andedräkt i bussen, för det var noll värme, så hon har också skrivit till KLT. Det har inte varit några problem på eftermiddagen märkligt nog, säger Ari Hartikka.

Nu har han krävt ersättning av KLT för att han tvingas åka i en iskall buss.

– Jag betalar 1 700-1 800 kronor för ett månadskort. Det minsta man kan begära är väl bussar som fungerar. Så på något sätt måste man uppmärksamma det här och få dem att vakna till liv, för det har inte hjälpt att prata med chaufförerna. Jag tror de gör vad de kan.

Här kan du läsa KLT:s svar på kritiken.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt