Annons:

Inställda turer för att bussar frusit –

Enligt Stefan Karlsson är det fortfarande problem efter att bussar frusit, vilket resulterar i inställda turer på två busslinjer under tisdagen. Foto: Pressbild/Mostphotos

Inställda turer för att bussar frusit – "Brustit i service och underhåll"

KLT tvingas ställa in flera turer idag till följd av att bussar frusit i Hultsfred. Det har bland annat drabbat gymnasieelever, som inte kunnat ta sig till skolan i tid.
– Det ska inte behöva hända. Det har brustit i service och underhåll, säger trafikchef Stefan Karlsson.

Annons:

Även om det blivit bättre till idag, så är Kalmar Länstrafiks problem med inställda turer inte helt löst. Det bekräftar Stefan Karlsson på tisdagsmorgonen.

– Vi har fortfarande fem bussar på verkstad. Vi har lyckats få in bussar från andra håll och det körs också med en del turistbussar. Vi har tömt alla möjligheter och jobbar hårt med att hitta ersättningsbussar, säger han.

Vad är problemet?

– Bussarna har frusit. De har stått ute i Hultsfred under helgen och kylan gjorde att det frusit i slangar och ledningar.

På måndagen var totalt sju busslinjer från och till Hultsfred inställda, idag påverkas en tur åt vardera håll på linje 35 Hultsfred-Västervik samt linje 54 Hultsfred-Kristdala.

– Största problemet har vi på morgonen, det är då som flest bussar går. När vi kommer längre fram är det mer glapp i det, då kan vi flytta om bättre, förklarar Stefan Karlsson.

Påverkar det här skolskjutsarna?

– Det har påverkat någon tur mellan Kristdala och Hultsfred där gymnasieelever normalt åker, så de har hänvisats till en senare tid, men grundskolan ska ha klarat sig.

Vad tänker du kring att det blivit så här?

– Det ska inte behöva hända egentligen. Även om vi tillhör södra Sverige så har vi vintrar här också. Det har brustit i service och underhåll. 

Så det här problemet med frusna bussar kunde undvikits?

– Ja, det borde det kunnat göra. Alla andra bussar i länet går ju.

Får det här några följder?

– Ja, det får det. Det är sådant vi får ta med trafikföretaget som kör åt oss, säger Stefan Karlsson.

Tror du problemet får en lösning till i morgon?

– De har hela dagen på sig idag, så hoppas vi det ska vara okej i morgon. De jobbar hårt på verkstaden.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt