Annons:

Otillåtna fordon tas ur trafik – fyra kommuner i länet tappar sjukfordon och skolskjutsar

Fyra kommuner i länet blir utan sjukfordon och skolskjutsar. Foto: MostPhotos

Otillåtna fordon tas ur trafik – fyra kommuner i länet tappar sjukfordon och skolskjutsar

Det kommer saknas fordon som utför sjukresor, färdtjänst och särskoleresor inom Nybro, Emmaboda, Västerviks och Hultsfreds kommun. Detta efter att fordon varit otillåtna och tvingats tas ur trafik. 

Annons:

Från och med tisdag kommer fordon för serviceresor och skolskjutsar i dessa fyra kommuner i Kalmar län att saknas. Detta efter att det vid en fordonskontroll upptäckts att det saknas taxameterutrustning enligt Transportstyrelsens krav i ett antal fordon hos trafikföretag som kör för KLT. 

Fordonen som saknar godkänd utrustning får inte användas i yrkesmässig trafik sedan den 1 februari 2021. 

Därför kommer det saknas fordon som utför sjukresor, färdtjänst och särskoleresor inom samt till och från Nybro, Emmaboda, Västerviks och Hultsfreds kommun.

– Vi förlitar oss på att de företag som kör för vår räkning följer de lagar och regler som finns. Ansvaret ligger på respektive trafikföretag, det är tråkigt att dessa brister nu upptäckts i en av våra rutinkontroller. Det är oacceptabelt att man inte följer gällande krav, säger Christer Holmgren, trafikdirektör, i ett pressmeddelande.

Allvarlig uppmaning

Trafikföretagen har fått en allvarlig uppmaning att åtgärda bristerna snarast. Det ska dock ske först i början av nästa vecka.

– Vi har under dagen varit kontakt med andra trafikföretag som vi samarbetar med för att hitta fordon som tillfälligt kan täcka upp. Dessvärre växer varken fordon som får användas i yrkestrafik eller förare på träd vilket kommer försvåra våra trafikledares arbete de närmaste dagarna. Vi ber om ursäkt om detta påverkar våra resenärers möjlighet att resa de närmaste dagarna, säger Christer Holmgren.

KLT kommer ta kontakt med de resenärer som berörs av fordonsbristen för att planera resorna på bästa vis. Exakt hur mycket detta påverkar framgår inte.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt