Annons:

Så många tusen semlor sålde Guldkringlan i dag:

Joakim Hesselgård, vd för Guldkringlan, kan summera en fantastisk fettisdag. Foto: Mostphotos/arkiv

Så många tusen semlor sålde Guldkringlan i dag: "Helt fantastiskt"

Bageri Guldkringlan var och snuddade vid rekordet i dag. Under ett halvt dygn bakade, spritsade och sålde man fler än 7 000 semlor.
– Nu laddar vi om inför alla hjärtans dag i morgon, säger vd Joakim Hesselgård.

Annons:

Förra året slog bageri Guldkringlan, som har verksamhet i Vimmerby och Västervik, alla tiders rekord vad gäller sålda semlor. Totalt landade man då på närmare 8 000 sålda under semmeldagen.

Sedan dess har man tappat ett par större företagskunder, så riktigt dit nådde man inte i år.

– Vi har inte summerat färdigt än, men vi är inte långt ifrån rekordåret utan är där och snuddar. Våra konditorer började baka bullar vid klockan 02 i natt, och när vi stängde butiken vid klockan 14 fanns det inte en enda semla kvar. En helt fantastisk dag, säger Joakim Hesselgård.

Bra tryck i butikerna

– Det allra mest glädjande är att vi har fått en rejäl skjuts på semlorna i butiken i Västervik. Vi startade där i maj förra året, så det här var den första fettisdagen, men vi sålde trots det runt 1 200 semlor. Det har varit rejält bra tryck i båda butikerna i dag.

Och de första kunderna hängde på låset redan vid klockan 04 när man öppnade butiken, berättar Joakim Hesselgård.

– Det var både tidningsbud, lastbilschaufförer, folk på väg hem från nattskiftet och morgonpigga personer som ville ha semlor till morgonkaffet.

Uppskattat hantverk

Den sista tiden fram till fettisdagen har originalutbudet på Guldkringlan, bestående av vanlig semla, vaniljsemla, wienersemla och nutella, kompletteras med en unik semla per vecka. Smakerna på de unika semlorna har varit allt från passionsfrukt/jordgubb till trippelchoklad och salt karamell, och satsningen har tagits emot mycket väl.

– Vi har fått jättebra respons av kunderna, som har gillat nya smaker och kombinationer. Visst har den traditionella semlan ett starkt grepp, men de nya semlorna har gått jättebra. Jag är också så glad över den uppskattning som vi och våra kollegor får som värnar om det hantverksmässiga. Vi är stolta över vårt yrke och då värmer det verkligen, säger Joakim Hesselgård.

Kan ni komma ner i varv och få det lite lugnare nu?

– Nej, inte alls, men det är bara roligt. I morgon är det alla hjärtans dag och då är det full fart från tidig morgon igen. Men det är många onda underarmar och handleder, som har spritsat 7 000 semlor för hand i dag, som ska få lite välbehövlig vila innan dess. Nu är det sömn och uppladdning med kolhydrater som gäller.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt